+ ще 252 громади!

Розробка і затвердження Зведеного стандарту благоустрою м. Чорноморська

Щороку міським бюджетом м. Чорноморськ передбачається виділення коштів на проведення заходів з благоустрою та озеленення територій міста (парків скверів), реконструкцію, капітальний ремонт та утримання вулиць міста, влаштування дитячих майданчиків та зон відпочинку населення.
Фінансування видатків бюджету міста Чорноморськ по вищевказаним питанням здійснюється на підставі відповідних проектів. Однак, зазначені проекти не завжди мають єдиний підхід у визначені планувальних та архітектурно-просторових рішень. Різний підхід призводить до виникнення різних естетичних та планувальних зон, які не пов’язані одна з одною загальним архітектурним ансамблем та функціональним призначенням.
З метою усунення вищеозначеної проблеми існує необхідність розробки та затвердження Чорноморською міською радою Одеської області Зведеного стандарту благоустрою м. Чорноморська.
Зведений стандарт благоустрою м. Чорноморська встановить чіткі рекомендації щодо розробки проектів благоустрою території вулиць міста і прилеглих до них територій або іншим чином пов'язаних з ними суспільних просторів. Рекомендації, встановлені Зведеним стандартом благоустрою м. Чорноморська, встановлюватимуть межі відповідних об'єктів благоустрою, а також визначать принципи планувальних і архітектурно-просторових рішень по організації:
- пішохідної інфраструктури;
- велосипедної інфраструктури;
- інфраструктури громадського транспорту;
- інфраструктури громадських вбиралень;
- інфраструктури провадження з відходами;
- пішохідних переходів;
- перехресть;
- озеленення;
- освітлення;
- елементів кліматичного комфорту;
- вуличної навігації.
Запровадження Зведеного стандарту благоустрою м. Чорноморська допоможе уніфікувати процес розробки проектної документації, забезпечить єдиний підхід у застосуванні архітектурно-просторових рішень, підвищить рівень естетичного вигляду міських вулиць, зон відпочинку на суспільних просторів, збільшить рівень туристичної привабливості міста та призведе до раціонально використовувати кошти міського бюджету.

Станом на 29 листопада петицію підписали 20 осіб з 175 необхідних.

Каранфілов Олексій Валерійович

10 серпня 2020 р.