+ ще 222 громади!

Про повернення газорозподільчої системи міста у комунальну власність

Просимо терміново розглянути питання повернення газорозподільчої системи міста в комунальну власність громади, та створити відповідне комунальне підприємство, яке б забезпечило мешканцям адекватні тарифи з абонплати за підключення до газопостачальної системи. Від справедливо нарахованої абонплати та незалежного ведення господарської діяльності від газових монополістів, залежить матеріальне становище коженого споживач, та благоустрій міста.

Ваша електронна петиція щодо повернення газорозподільної системи міста у комунальну власність, розглянута особисто та опрацьована департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради.
Повідомляємо, що мережі газопостачання, які були прийняті у комунальну власність міста від ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім.Ф.Е.Дзержинського», рішенням міської ради від 26.03.2004 №322-14/ХХІУ «Про надання згоди на передачу у безоплатне постійне користування мереж електро- та газопостачання» були передані у безоплатне постійне користування (на баланс) Дніпродзержинському управлінню по експлуатації газового господарства.
Зважаючи на наявність явних протиріч у законодавчих актах,
пов’язаних із обслуговуванням газорозподільних систем та те, що експлуатація газових мереж може здійснюватись лише спеціалізованим (ліцензованим) підприємством, з метою з’ясування розбіжностей у законодавчих актах,
що стосуються розмежування балансової належності газорозподільних систем
та їх обслуговування, департаментом житлово-комунального господарства
та будівництва міської ради було підготовлено листи до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (№2вих-10/349 від 28.07.2017), Міністерства енергетики та вугільної промисловості України (№2вих-10/348 від 28.07.2017) та до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (№2вих-10/347 від 28.07.2017).

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.

Пономаренко Наталія Іванівна

13 квітня 2017 р.