Индивидуальное отопление

В связи со сложной экономической ситуацией в городе(остановка ДМКД),ростом цен на услуги ЖКХ,прошу для не накопления задолженностей по оплате коммунальных услуг, временно разрешить установку индивидуального отопления в отдельно взятых квартирах.

Вашу електронну петицію щодо надання дозволу на встановлення індивідуального опалення в окремих квартирах, було розглянуто особисто та опрацьовано в межах наданих повноважень департаментом житлово-комунального господарства та будівництва міської ради.
Повідомляємо, що відповідно до Постанови КМУ від 21.07.2005 №630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», відключення споживачів від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води здійснюється у порядку, що затверджується центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства. {Абзац перший пункту 25 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1268 (1268-2007-п) від 31.10.2007}
Самовільне відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води забороняється.
На теперішній час, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.10.2007 №1268 щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 №630, наказу Міністерства регіонального будівництва від 06.11.2007 №169 «Про внесення змін до наказу від 22.11.2005 №4», діє рішення, прийняте виконавчим комітетом міської ради від 24.09.2008 №763 (зі змінами), яким затверджено порядок відключення окремих житлових будинків від мереж централізовано опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання та постачання гарячої води. Цей порядок визначає процедуру відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води окремого будинку при відмові споживачів від послуг.
Цим порядком не передбачено встановлення індивідуального опалення в окремо взятому приміщенні або квартирі.

Але враховуючи протокол засідання постійної комісії
з питань житлово-комунального господарства від 24.07.2017, розглядається питання підготовки проекту рішення виконавчого комітету Кам’янської міської ради про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 17.10.2012 №434 «Про відключення окремих житлових приміщень (квартир)
у багатоквартирних житлових будинках від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання за умови встановлення індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання)».
Після чого даний проект заплановано винести на розгляд чергового засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Петицію підписали 257 осіб з 250 необхідних.

Жидко Андрей Александрович

22 червня 2017 р.