+ ще 222 громади!

Строительство линии скоростного трамвая на левый берег.

Дельцы уже осваивают территорию, выделенную под скоростной трамвай на левый берег. На пр. Аношкина ведется строительство очередной заправки в 50 метрах от жилых домов и школы №23. Кто дал разрешение? Мы хотим знать "своих героев": собственника и персоны, позволившие это строительство. Но хотеть не вредно. Нас никто не спрашивает. Это говорит о том, что мы их с этих земельных участков не выгоним в ближайшем будущем. Поэтому давайте будем активными сейчас.
Ув. г-н Белоусов! Город бы Вас не забыл и Вы вошли бы в историю Днепродзержинска, если бы занялись получением гранда и построили трамвай на Левый берег.
Мы понимаем что это не просто, немало дельцов от маршрутных перевозок кормится на этом. Ну что, слабо?
Народ, прошу поддержать эту петицию, это очень важная тема для нашего города. Горожане очень бедны и нам нужен трамвай.

Вашу електронну петицію стосовно будівництва лінії швидкісного трамваю на лівий берег розглянуто особисто Дніпродзержинським міським головою та опрацьовано управлінням транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення міської ради.
Інформуємо Вас, на сьогоднішній день міська маршрутна мережа міста повністю сформована і налічує 4 трамвайні та 31 автобусні маршрути загального користування. Перевезення пасажирів здійснюють 5 автомобільних підприємств та КП «Трамвай», на яких щоденно працює близько 220 автобусів та 12 трамвайних вагонів.
Перевезення пасажирів муніципальним транспортом здійснює перевізник КП «Трамвай».
У м. Дніпродзержинську для розвитку міського електричного транспорту прийнято рішення міської ради від 20.04.2007 №180-09/V «Про Програму розвитку міськелектротранспорту на 2007 – 2017 роки».
У 2015 році на виконання Програми надано фінансову підтримку
з міського бюджету у розмірі 16,96 млн. грн. для забезпечення експлуатаційної діяльності КП «Трамвай».
Також, з міського бюджету надано майже 5,3 млн. грн. на капітальний ремонт трамвайних вагонів КП «Трамвай». На теперішній час проведено капітальний ремонт 2-х трамвайних вагонів, протягом 2016 року заплановано капітальний ремонт 3-х трамвайних вагонів.
Рішенням Дніпродзержинської міської ради від 31.08.2015 №1385-65/VI («Про внесення змін до рішення міської ради від 20.04.2007 №180-09/ V «Про Програму розвитку міськелектротранспорту на 2007 – 2017 роки (зі змінами)» заплановано виділення коштів з міського бюджету на придбання 10 низькопольних автобусів для КП «Трамвай» на 2016 рік.
Будівництво лінії швидкісного трамваю на лівий берег не передбачено жодною із Програм розвитку, тому на сьогоднішній день вирішується удосконалення існуючого муніципально-комунального транспорту.

Петицію підписали 264 особи з 250 необхідних.

Коваль Лариса Миколаївна

9 грудня 2015 р.