+ ще 222 громади!

Щодо налагодження умов обслуговування пасажирів маршруту 3А.

За останні роки спостерігається катастрофічне погіршення умов перевезення пасажирів маршруту 3А. Ще декілька років тому мешканці із інших прилеглих районів йшли до університету, щоб швидше дістатися до центру міста, а зараз виїхати з Дніпробуду до центра міста стало значно складнішим. У зв’язку із активним проведенням замін компаній-перевізників на інших маршрутах просимо терміново розібратися із ситуацією, що склалася із маршрутом 3А.
Мешканці Дніпробуду приречені терпіти неприйнятні умови, оскільки не мають дієвих альтернатив (місткість маршруту 1 та 15А не передбачає великої кількості пасажирів, інтервали руху часом сягають 30хв, а графік руху лише до 18:00). Залишається єдине рішення - чекати невизначений проміжок часу на 3А, а потім їхати у переповненій маршрутці. Дієвих реакцій від Управління транспортом чи ЄДС на скарги, щодо перевізника та водіїв – немає, лише роз’яснювальна бесіда.
Тому, прошу провести більш дієві заходи щодо організації руху на маршруті 3А:
1. Моніторинг технічного стану транспортних засобів та подальша їх заміна. Бруд, брак поручнів, несправність дверних ручок, відсутність шторок на вікнах, дірявий дах та підлога салону, часті дивні звуки з-під колес та капоту. Найгірше - дуже часто маршрутка просто глохне перед підйомом на вул. Семашка. Декілька разів пасажири штовхали транспортний засіб. Конструкція маршрутки дуже незручна – сидячих місць мало, а стояти просто ніде, бо поручні по обидва боки та над сидіннями не передбачені. Усе це створює загрозу здоров’ю та життю пасажирів. Заміна транспортних засобів на невеликі маршрутки та автобуси дозволить краще сформувати графік руху у години пік.
2. Продовження графіку руху. Остання маршрутка у будень о 20:10 з Майдану Героїв. А що далі? Люди банально не встигають дістатися з роботи додому. Альтернативного громадського транспорту – жодного. Або йти пішки, або витрачатися на таксі. І це вже не кажучи про те, що влітку хочеться відвідати парк чи певний культурний захід. Це неможливо, або як за словами водіїв – нічого вештатися у центрі вночі.
3. Скорочення інтервалу руху у годині пік. Це забезпечить комфортні умови пасажирам, оскільки зараз можна годинами чекати маршрутку. Водії вичікують поки заповниться салон на першій зупинці, а далі просто напихають людей, скільки влізе. Сісти чи навіть влізти, у години пік, не на першій зупинці (наприклад, вул. Семашка чи Річковий порт) майже неможливо. У вихідні дні маршрут взагалі курсує з інтервалом у 30-60 хв. Необхідно скоротити інтервали у вихідні до 20хв, а у будні у години пік (06:30-9:30, 17:00-19:00) до 10 хв.
4. Розірвати договір з існуючим перевізником через повне невиконання умов безпечних перевезень. Заключити договір з відповідальним перевізником, який дотримуватиметься усіх умов, контролюватиме роботу водіїв, стежитиме за технічним станом транспортних засобів та надаватиме діючий, активний контактний номер – для зворотного зв’язку із пасажирами.

Усі наведені аспекти створюють проблеми мешканцям Дніпробуду, які постійно переймаються чи встигнуть вони на/з роботи, школи та задумуються чи варто відвідувати якісь громадські заходи, гуртки чи курси, оскільки можливості повернутися із центру до району може не бути. Створені перевізником проблеми не просто обмежують наші права, як пасажирів, але й права як громадян.

Ваша петиція з питання налагодження умов обслуговування пасажирів маршрутом загального користування №3А уважно розглянута та опрацьована управлінням транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради.
Повідомляємо, що на маршруті загального користування №3А працює 4 автобуси. Автобуси на зазначеному вище маршруті працюють відповідно до затвердженого паспорту маршруту. Інтервал руху 15-20 хв.
Для покращення перевезення до сел. Дніпробуд було відкрито маршрут загального користування №15А яким можна безперешкодно дістатися до центру міста. На вищевказаному маршруті працює 6 автобусів, графік руху 15-20 хв.
Додатково на зазначеному маршруті було додано рейс о 21:15 з сел. Дніпробуд (зупинка «Інститут») та о 21:40 з площі ДМК.
Управлінням транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради, здійснюється щоденний контроль за роботою автобусів на лінії, за допомогою систем GPS моніторингу.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 252 особи з 250 необхідних.

Волосова Єлизавета Романівна

28 березня 2019 р.