+ ще 222 громади!

Петиція, що до благоустрою та рекультивації водойми біля мікрорайону БАМ.

Шановний Андрiй Леонiдович!
До Вас звертаються мешканцi мiкрорайону БАМ з питання благоустрою ставка, який знаходиться на данiй території.
Ставок обмілів, захаращений очеретом і водоростями, перетворюється на смітник. На території ставка знаходиться насосна станція, яка подає воду у садове товариство. Члени цього об’єднання за свої кошти чистять територію ставка навколо насосної станції.
Ставок - єдине місце відпочинку мешканців мікрорайону, де вони проводять своє дозвілля.
Зважаючи на це , просимо Вас спрямувати свою увагу на вирішення питання з перетворення цього занедбаного місця на зону відпочинку для всіх мешканців Баму!

Управлінням екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради, в межах компетенції, розглянута та опрацьована Ваша петиція щодо можливості благоустрою ставка та створення зони відпочинку біля мікрорайону БАМ м. Кам’янського.
Як Вам вже було повідомлено, благоустрій ставка, створення зони відпочинку та планування території, покіс очерету, не входить до переліку заходів, які визначаються постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 №1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» та не може бути реалізовано управлінням за рахунок коштів природоохоронного фонду.
Крім того, згідно наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 12.06.2015 №194 «Про затвердження Порядку планування та фінансування природоохоронних заходів» виконавецем природоохоронного заходу є безпосередній виконавець природоохоронного заходу, зокрема, на балансі якого обліковується об'єкт (у тому числі незавершеного будівництва), на якому планується здійснити зазначений захід, та який на основі відповідного договору може бути уповноважений на здійснення функцій замовника щодо конкретного природоохоронного заходу.
Зважаючи не те, що зазначена зона відпочинку біля мікрорайону БАМ м. Кам’янського є неофіційною (відсутній балансоутримувач) запланувати
та здійснити роботи, пов'язані з поліпшенням технічного стану та
благоустрою водойми не вбачається можливим.
Разом з цим, пропонуємо Вам прийняти участь в конкурсі «Громадський бюджет участі м. Кам’янське». Реалізація проекту за рахунок коштів «Бюджету участі» надасть можливість міській раді направити кошти на вирішення зазначеного питання.
Більш детальна інформація про порядок і правила участі, форми для заповнення тощо розміщена на офіційному веб-сайті Кам`янськоі міської ради у розділі «Прозоре місто» - «Бюджет участі» (www.kam.gov.ua) та на інтернет-ресурсі (kamianske-budget.e-dem.in.ua).

Петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.

МОСЬПАН НАТАЛІЯ ІВАНІВНА

3 червня 2019 р.