+ ще 222 громади!

Создание набережной

Город на Днепре, а набережной нет. Создание набережной.

Ваша електронна петиція щодо будівництва набережної у місті опрацьована в межах наданих повноважень управлінням містобудування та архітектури міської ради (далі – Управління).
Містобудівною документацією, а саме Генеральним планом міста Дніпродзержинськ (затверджено рішенням міської ради від 12.02.2010 №900-47/V) та планом зонування території м.Дніпродзержинськ (затверджено рішенням міської ради від 30.01.2015 №1197-59/VI) в лівобережній частині міста (територія, прилегла до просп. Наддніпрянського, колишнього просп. 50 років СРСР) та в правобережній частині міста (територія, прилегла до вул.Набережної) передбачені території рекреаційних закладів та зелених насаджень загального користування, які відносяться до рекреаційних зон озеленених територій загального користування (Р-3).
Зона призначена для організації повсякденного відпочинку населення. До зони входять парки, сквери, бульвари та інші озеленені території, що активно використовуються населенням для відпочинку, об'єкти відпочинку, туризму, спортивні та рекреаційні для дітей та дорослих. До переважних видів використання цієї зони відносяться набережні.
Але, для уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, просторової композиції, параметрів забудови, уточнення містобудівних умов та обтяжень згідно з планом зонування, необхідно розроблення детальних планів території (далі – ДПТ) цих зон.
Бюджетним фінансуванням заходів на 2016 рік розроблення ДПТ з метою будівництва набережної в лівобережній частині міста не передбачено.
На теперішній час в правобережній частині міста розроблені ДПТ в районі стадіону «Буревісник», обмеженої вулицями Дніпробудівська та Набережна (затверджено рішенням міської ради від 30.01.2013 №663-31/ VI) та ДПТ, прилеглої до вулиці Набережна (знаходиться в стадії погодження). За умови затвердження останнього та відповідного фінансування можливо буде вирішення питання будівництва набережної в правобережній частині міста.
З метою належної організації дозвілля та відпочинку населення міста, з задоволення економічних та соціальних інтересів територіальної громади міста у літній період 2016 року департаментом житлово-комунального господарства та будівництва міської ради в термін до 01.06.2016 планується провести відкриття «Правобережної зони відпочинку розташованої в районі вул.Набережної» до роботи у 2016 році.
Наводимо перелік заходів, які заплановано реалізувати до відкриття «Правобережної зони відпочинку розташованої в районі вул.Набережної»:

п/п Найменування заходу
1. Приведення території зони відпочинку в належний санітарний стан
2. Ремонт та фарбування пляжного обладнання і громадських туалетів
3. Обладнання території урнами та контейнерами для сміття
4. Приведення в належний санітарний стан громадського туалету
5. Забезпечення функціонування питних фонтанчиків та ногомийок
6. Обрізання дерев, вирубування порослі та кущів на території зони відпочинку
7. Придбання буйків та обмеження ними місць купання
8. Придбання та встановлення лавок на території зони відпочинку
9. Встановлення банера та табличок з інформацією про безпечне поводження на воді
10. Проведення обстеження дна акваторій правобережної зони відпочинку
11. Завезення піску та його планування
12. Проведення санітарно-мікробіологічного дослідження води річкової, види питної та піску
13. Організація аварійно-рятувального обслуговування території зони відпочинку
14. Забезпечення приміщення для медичних працівників
15. Організація чергування медичних працівників
16. Сприяння забезпеченню правопорядку на території зони відпочинку

В лівобережній частині міста зона відпочинку предназначена для організації повсякденного відпочинку населення міста. До зони входять парки, сквери, бульвари, та інші озеленені території, що активно використовуються населенням міста для відпочинку
Відповідно до рішення Дніпродзержинської міської ради від 25.12.2015 №11-03/УІІ «Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2016рік» планується подальше будівництво вело маршруту вздовж пр.50років СРСР в лівобережній частині міста.

Петицію підписали 290 осіб з 250 необхідних.

Слабкий Дмитро Анатолійович

11 січня 2016 р.