Расчистить БАМовский ставок!!!

Жители Южного района в срочном порядке просят расчистить водоем который находится на микрорайоне БАМ! Создать место отдыха для жителей Южного района!

Ваша петиція щодо можливості розчищення водойми та створення зони відпочинку біля мікрорайону БАМ м. Кам’янського розглянута
та опрацьована, в межах наданих повноважень, департаментом екології
та природних ресурсів Кам’янської міської ради. За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Органами місцевого самоврядування на регулярній основі приймаються та реалізовуються системні заходи щодо покращення екологічного стану довкілля. Такі заходи знайшли
своє відображення у багатьох програмах. Однією з таких програм є «Екологічна програма міста Кам’янське на 2016 - 2020 роки» затверджена рішенням міської ради від 25.12.2015 №25-03/VІІ (зі змінами).
У 2020 році департаментом заплановано розроблення проекту Екологічної програми міста Кам’янського на 2021-2025 роки.
Департаментом екології та природних ресурсів міської ради,
як замовником проекту буде доручено розробнику (проектанту) включити
в Екологічну програму природоохоронний заходу «Розчищення водойми біля мікрорайону БАМ м. Кам’янського».
Проект Програми передбачає проходження процедури стратегічної екологічної оцінки - визначення, опису та оцінювання наслідків виконання документів державного планування для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, виправданих альтернатив, розроблення заходів із запобігання, зменшення та пом’якшення можливих негативних наслідків, яка включає визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки, складання звіту про стратегічну екологічну оцінку, проведення громадського обговорення та консультацій (за потреби - транскордонних консультацій), врахування у документі державного планування звіту про стратегічну екологічну оцінку, результатів громадського обговорення та консультацій, інформування про затвердження документа державного планування та здійснюється у порядку, визначеному цим Законом.

Після проходження процедури СЕО та затвердження Програми на місцевому рівні будуть передбачені кошти на реалізацію вищезазначеного природоохоронного заходу.

Петицію підписали 252 особи з 250 необхідних.

Савченко Владислав Анатольевич

17 лютого 2020 р.