Заперечення можливості підвищення тарифів на пасажирські перевезення до наступних виборів міського голови м. Дніпро

Ми, мешканці м. Дніпро, ЗАПЕРЕЧУЄМО МОЖЛИВІСТЬ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ на пасажирські перевезення, на ВСІХ автобусних маршрутах м. Дніпро, ДО НАСТУПНИХ ВИБОРІВ міського голови м. Дніпро.
ПРИЧИНИ нашого рішення – ВСІМ ВІДОМИЙ ФАКТ, що усі без виключення підприємства-перевізники, протягом останніх років не надають необхідну кількість транспорту на маршрути, і таким чином НЕ ДОТРИМУЮТЬСЯ РОЗКЛАДУ РУХУ по маршрутам, який запланований та передбачений договором на перевезення.

Всі дані подані перевізниками, у яких подані витрати перевізників, не відповідають і не можуть відповідати дійсності. Ці данні можуть бути достовірними, тільки за умови ВИКОНАННЯ РОЗКЛАДУ РУХУ НА МАРШРУТАХ.
ФАКТИЧНІ ДАНІ ПО КОЖНОМУ МАРШРУТУ, ПО КОЖНОМУ ДНЮ ЗА 2018-2019 роки, у вільному доступі на сайті http://gortrans.com.ua ТА ПІДТВЕРЖУЮТЬ НЕВИКОНАННЯ РОЗКЛАДУ РУХУ!

Також, як приклад, з 23 червня 2018 була фактично змінена вартість проїзду на заміському автобусному маршруті № 77 з 7 до 10 грн, ВСІ ОБІЦЯНКИ керівництва ТОВ «Технополіс», як ТИПОВОГО представника перевізників в м. Дніпро, а також договірні обов’язки – НЕ ВИКОНАНІ! Але керівництво на цей момент вважає, прийнятним підвищення тарифу НЕ ЗАЛЕЖНО ВІД ВІДСТАННІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ!

На підтвердження – факт НЕВИКОНАННЯ СВОЇХ обов’язків та обіцянок, а також якість перевезення на маршруті № 77 зафіксовано у ПЕРШИЙ ДЕНЬ підвищення тарифу 23.06.2018, на відео за цим посиланням https://www.youtube.com/watch?v=PQ_fM1Gfrd4

Розглянувши за дорученням міського голови електронну петицію про зниження тарифів на послуги перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, департамент транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради повідомляє таке.
Визначення тарифів на послуги перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування здійснюється відповідно до статті 10 Закону України „Про автомобільний транспорт” та Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту (далі – Методика), затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 № 1175 (зі змінами), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.11.2009 за № 1146/17162. Органами місцевого самоврядування Методика є обов’язковою для застосування під час установлення регульованого тарифу на послуги перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.
Відповідно до підпункту 1.6 Методики перегляд рівня тарифів повинен здійснюватись у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг, що не залежать від господарської діяльності перевізника, у тому числі в разі зміни вартості пального більш ніж на 10 %.
Станом на 01.07.2019 ціни на пально-мастильні матеріали та матеріальні ресурси зросли більш ніж на 10 % у порівнянні з 2018 роком.
Таким чином, зниженння тарифів на послуги перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Дніпрі не є можливим, оскільки це призведе до порушення норм чинного законодавства.
Ураховуючи вищевикладене, членами робочої групи для опрацювання електронних петицій рекомендовано не вносити вищезазначену електронну петицію на розгляд сесії Дніпровської міської ради.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 1047 осіб з 3000 необхідних.

Костенко Дмитро Андрійович

9 квітня 2019 р.