Встановлення шумозахисних екранів (ШЗЕ) по вул. Донецьке Шосе перед будинками: 97, 97-а, 119, 121, 121-а, 123, 135 (ж/м Лівобережний-3).

У зв’язку з щорічним навантаженням руху та збільшенням автомобільного трафіку, в тому числі транзитного потоку перевезень вантажними автомобілями, невідповідності шумозахисту рейкових шляхів трамваїв, що рухаються у м. Дніпро по вул. Донецьке Шосе, мешканці прилеглих будинків все більше зазнають небезпечний вплив на власне здоров’я значним перевищенням шумового (акустичного) навантаження автомобільної дороги на прилеглу територію, а саме будинків: №№ 97, 97-а, 119, 121, 121-а, 123, 135 по вул. Донецьке шосе м. Дніпра. Кількість та якість зелених насаджень в цьому місці повністю не відповідає виконанню даної функції та не зменшує рівень шумового (акустичного) навантаження на прилеглі житлові будинки.
Оцінку шумового (акустичного) навантаження автомобільної дороги на прилеглу територію та необхідність улаштування ШЗЕ визначають на стадії інженерно-технічних вишукувань та при розробленні проектної документації на будівництво автомобільних доріг.

Але від проектування та будівництва Донецького шосе та прилеглого до нього ж/м Лівобережний-3 пройшло близько 40 років! А в 90-х роках на роздільній смузі автошляху ще було добудовано трамвайні колії на бетонних шпалах без шумопоглинального покриття, і автомобільний трафік, в тому числі вантажний, зріс в десятки разів! По проектній документації на той час, встановлення шумозахисних споруд між Донецьким шосе та прилеглими будинками тоді не передбачалося взагалі. На сьогоднішній день рівень шумового (акустичного) навантаження Донецького шосе на прилеглі будинки ж/м Лівобережний-3 вже катастрофічно не відповідає, встановленим законодавством України, а ні будівельним ні санітарним нормам!

Тому, вважаємо за необхідне, щоб в найкоротші терміни, відповідні комунальні служби та організації провели всі вимірювальні, проектувальні та монтажні роботи, щодо встановлення шумозахисних екранів комбінованих (із звукопоглинальними та звуковідбивними елементами) по вул. Донецьке Шосе перед будинками: 97, 97-а, 119, 121, 121-а, 123, 135.

Станом на 28 листопада петицію підписали 49 осіб з 3000 необхідних.

ТУМАСОВ РОМАН ГЕННАДІЙОВИЧ

6 червня 2019 р.