+ ще 204 громади!

Небезпечні викиди у Дніпрі

Протягом останніх місяців у повітрі все частіше можна відчути різкі сторонні запахи хімічного складу та залишкових біоматеріалів. Практично кожного дня у напрямку ПрАТ "Дніпропетровський металургійний завод" ми бачимо викиди коричневого кольору, які починаються у темний час доби. Останнім часом відчувається дуже їдкий сморід, який провокує ускладнення дихання, алергічну реакцію та загальне самопочуття у наступних районах:
• АНД
• Індустріальний
• Новокадакський

Бездіяльність у цьому питанні може викликати серйозні наслідки:
• забруднення навколишнього середовища
• погіршення стану здоров`я людей
• збільшення онкозахворювань
• зниження імунітету у дітей та дорослих
• підвищення рівня смертності
• мотивація для переїзду з Дніпра платників податків

Прошу провести наступні заходи:
1. Створити комісію з представників міністерства екології, представників міського самоврядування та місцевої громади.
2. Комплексна перевірка усіх підприємств згідно чинного законодавства України щодо шкідливих викидів та забруднення навколишнього середовища.
3. Перевірка підприємств щодо відповідності виконання екологічних норм України на підприємствах та наявності фільтрів.
4. Оприлюднити результати хімічного складу шкідливих викидів та оцінку їх впливу на здоров`я людей

На виконання доручення міського голови департаментом екологічної політики Дніпровської міської ради розглянуто електронну петицію про забруднення атмосферного повітря викидами небезпечних речовин у місті Дніпрі.
За результатами розгляду підготовлено проект рішення стосовно звернення до Міністерства енергетики та захисту довкілля України і Державної екологічної інспекції України в Дніпропетровській області з пропозицією щодо створення спеціальної комісії для перевірки діяльності підприємств стосовно здійснення шкідливих викидів в атмосферне повітря та забруднення навколишнього середовища, склад якої включатиме представників Державної інспекції України, виконавчих органів Дніпровської міської ради, громадськості та спеціалістів міста Дніпра з питання екологічної безпеки; вжиття заходів щодо забезпечення постійного моніторингу стану атмосферного повітря у місті Дніпрі.
Інформуємо, що рішення Дніпровської міської ради від 23.10.2019 № 61/49 «Про Звернення депутатів Дніпровської міської ради VII скликання до Міністерства енергетики та захисту довкілля України та Державної екологічної інспекції України» направлено до Міністерства енергетики та захисту довкілля України та Державної екологічної інспекції України.

ЕКОЛОГІЯ

Петицію підписали 1031 особа з 1000 необхідних.

МАРЕХА КСЕНІЯ ЮРІЇВНА

3 вересня 2019 р.