Проезд детям в городском транспорте

Сбор голосов людей, поддерживающих ту позицию, что школьники не должны оплачивать проезд до достижения 14-тилетнего возраста. А далее по ученическим и студенческим билетам ездить с 50% скидкой.
Как-то нелогично ехать с 8милетним ребенком и оплачивать 7 грн за него за проезд, при этом еще и ехать стоя в транспорте, где нет даже поручней!

Розглянувши за дорученням міського голови електронну петицію про оплату проїзду школярів у міському транспорті, департамент транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради повідомляє таке.
Підпунктом 8 пункту 159 Постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 № 176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» було передбачено право на проїзд дітей віком від шести до 14 років за пільговою ціною (із знижкою 25 відсотків вартості) у період з 1 жовтня по 15 травня.
Разом з тим Постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 181 «Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» було виключено вищезазначений підпункт, що скасувало право проїзду школярів за пільговою ціною (зі знижкою вартості проїзду у розмірі 25%) на міських автобусних маршрутах загального користування.
За ініціативою Дніпровської міської ради було прийнято рішення міської ради 23.01.2019 року №45/40 «Про проїзд дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, студентів денної форми навчання закладів вищої освіти I – IV рівнів акредитації, учнів професійної (професійно-технічної) освіти та закладів загальної середньої освіти». На цей час пільгове перевезення учнів загальноосвітніх навчальних закладів на міських автобусних маршрутах загального користування зі знижкою вартості проїзду у розмірі 25% від встановленого тарифу на послуги з перевезення пасажирів та багажу на період навчального року (за винятком канікул, вихідних та святкових днів тощо) до місця навчання і додому здійснюється за рахунок бюджету міста Дніпро.
Крім того, постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуг з перевезень міським електротранспортом» від 23.12.2004 №1735 встановлено, що безквитковим проїздом вважається несплата проїзду протягом однієї або більше зупинок, в тому числі проїзд без реєстрації електронного квитка або компостування абонементного талона, а так само провезення без квитка/талона дітей у віці від семи до шістнадцяти років. Тобто право безкоштовного проїзду в електротранспорті надається дітям до 7 років.
Для інформації повідомляємо, що рішенням сесії від 23.01.2019 року №45/40 «Про проїзд дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, студентів денної форми навчання закладів вищої освіти I – IV рівнів акредитації, учнів професійної (професійно-технічної) освіти та закладів загальної середньої освіти» Дніпровська міська рада забезпечила:
1.3. Пільговий проїзд у міському електротранспорті та метрополітені, на період навчального року, в розмірі половини вартості місячного проїзного квитка для учнів закладів загальної середньої освіти до місця навчання і додому.
1.4. Пільговий проїзд у міському електротранспорті, на період навчального року (за винятком канікул, вихідних та святкових днів тощо), в розмірі половини вартості разового проїзного квитка для учнів закладів.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 1044 особи з 3000 необхідних.

СТЕПАНОВА ОЛЬГА ФЕДОРІВНА

15 жовтня 2019 р.