Реконструкція мереж дощової каналізації на ж/м Лівобережний 2

По закінченню будівництва житлових масивів «Лівобережний 1» та «Лівобережний 2» в 80-90-х роках минулого сторіччя не було добудовано зливову каналізацію для відведення зливових та стічних вод на цих житлових масивах. В результаті чого, на протязі багатьох років, у дворі багатьох будинків на ж/м Лівобережний-2 утворюються величезні калюжі, вода з яких через ґрунт потрапляє в підвали та під фундаменти будівель, що приводе до їхнього поступового руйнування.
Жителі ж/м Лівобережний-2 неодноразово звертались до Дніпровської міської ради щодо добудови зливового колектору. Було отримано відповідь, що проведено розробку необхідної технічної документації для об’єкту «Реконструкція мереж дощової каналізації на території, обмеженій пров. Крушельницької, Донецьким шосе та вул. Богомаза у м. Дніпро», вартість якого в позаминулому році складала 4,5 млн. гривень. Проте на бюджетній комісії при формуванні бюджету на 2019 рік нами було отримано відповідь, що коштів на його реалізацію не передбачається.
Наразі жителі ж/м Лівобережний-2 мають дуже багато незручностей в зв’язку з постійними величезними калюжами, які не виходять через недобудований колектор, та переживають через руйнування своїх будинків через просідання ґрунту.
Просимо включити в план соціально-економічного розвитку міста Дніпра реалізацію проекту об’єкту «Реконструкція мереж дощової каналізації на території, обмеженій пров. Крушельницької, Донецьким шосе та вул. Богомаза у м. Дніпро» та передбачити його фінансування в 2020 році.

Розглянувши електронну петицію «Реконструкція мереж дощової каналізації на ж/м Лівобережний-2» департамент благоустрою та
інфраструктури Дніпровської міської ради повідомляє таке.
Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради виступає замовником по об’єкту «Реконструкція мереж дощової каналізації на території, обмеженій пров. Крушельницької, Донецьким шосе та вул. Богомаза у м. Дніпропетровську».
Станом на 01.07.2020 визначено переможця торгів – генпідрядну
організацію ТОВ «Група «КАПІТАЛСТРОЙ», отримано дозвіл на виконання будівельних робіт, виконуються підготовчі роботи. Виконано робіт на суму 77 853,93 грн.

Петицію підписали 1016 осіб з 3000 необхідних.

МІЩЕНКО АНДРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ

18 листопада 2019 р.