Відновлення зеленої зони перед будинком #7 по шосе Донецьке

На ділянці між дорогою і житловим будинком #7 по шосе Донецькому було знищено дерева віком 10-25 років з метою забудови на цій ділянці будівлі магазину продовольчих товарів. Відсутність дерев значно підвищує концентрацію шкідливих речовин, які надходять від шосе Донецького у житловому будинку #7 і решті житлових багатоповерхових будинків. Озеленення житлового масиву ускладнене через піщані грунти - не всім деревам підходить такий грунт і ростуть вони дуже повільно. Через це, дуже важливо зберегти ті ділянки землі де дерева мають змогу рости.
На житловому масиві Кам'янський немає жодного скверу, загальне озеленення території дуже низьке. Тому вимога ВСІХ мешканців житлового масиву - скасувати заплановане будівництво магазину продовольчих товарів і відновити зелену зону.
Мешканці будинку #7 по шосе Донецькому і мешканці житлового масиву Кам'янський виступають категорично проти цієї забудови, тому забудовник ТОВ "Арсенал" прискореними темпами встановив огорожу і знищив дерева. Початок будівництва магазину продовольчих товарів по шосе Донецькому у районі будинку #7 планується на 04.12.2019.
Міська рада дозволила ТОВ "Арсенал" впровадити дії, що порушують конституційні права мешканців будинку #7 по шосе Донецькому і інших мешканців житлового масиву Кам'янський, а саме порушено статтю 50 Конституції України: "Кожен має право на безпечне для життя і здров' я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди." Дане порушення очевидно з розрахунків площі озеленення прибудинкової території для будинку #7 по шосе Донецьке. За нормативною базою, згідно ДБН Б.2.2-12:2018 площа озеленення має бути 8235 м2. Наразі площа озеленення складає 6361 м2, що значно менше розрахункової площі. Заплановане будівництво магазину продовольчих товарів ще більше зменшить площу озеленення.

ЕКОЛОГІЯ

Станом на 28 листопада петицію підписали 653 особи з 3000 необхідних.

Дворецька Крістіна Володимирівна

2 грудня 2019 р.