Припинення обмеження прав громадян, які мають пільги на проїзд у громадському транспорті

Щодо перевезення пільгових категорій громадян у громадському транспорті.
Законодавством не обмежена кількість пільговиків, яких повинен перевозити перевізник на окремо взятому рейсі. Власники маршруток не мають права встановлювати будь-які обмеження при визначенні кількості місць у маршрутних таксі для безоплатного проїзду пільговиків.
З цього приводу можна використати досвід роботи міської ради м. Маріуполь, м. Львів та інших міст України, які знайшли спільну мову з перевізниками, у результаті чого, громадянин пільгової категорії має право на безоплатний проїзд, та користуватися послугами перевезення, та не має значення яка кількість пільговиків наразі є у салоні.
На данний час у м. Дніпро, перевізники порушують права громадян, (які мають право на безоплатний проїзд у громадському транспорті), по перше, тим що люди вимушені стояти у черзі до двох годин часу.!!!! поки їм нададуть місце (два місця на одну машину, у більших машинах більше), зазвичай це люди похилого віку, або діти з багатодітних сімей, або людина з фізичними вадами!!! По друге, водії майже завжди, як навмисно навчені, лаються на пільговиків, та принижують їх. Таке не цевілізоване відношення до справи та оточення, не має бути присутнім у 21 ст. у м. Дніпро. Це відлякує людей від м. Дніпро, це не дає можливості місту бути дружнім до своїх громадян та гостей міста.
Отож. Обмеження кількості пасажирів, які мають пільги на проїзд, в одному автотранспорті не мають бути присутніми у громадському транспорті м. Дніпро, та на його околицях.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 17 січня петицію підписали 127 осіб з 3000 необхідних.

Швець Юлія Миколаївна

5 січня 2020 р.