Знищення екологічного середовища в центрі Дніпра

Щодо указу стосовно благоустрою міста.

Нещодавно , 06.05.2020, у м. Дніпро вийшов наказ, пов’язаний із благоустроєм у наступних районах міста: площа Шевченка, вулиця Яворницького (центр міста) та вулиця Набережна перемоги. Міська рада Дніпра надала дозвіл на спилювання 22 дерев на площі Шевченка, 95 дерев та 50 кущів у центрі міста, 264 дерев та 2 кущів на вул. Набережної перемоги!
Це просто колосальний удар по екології нашого міста. Якщо не буде цих дерев та кущів, то зруйнуватись можуть цілі екосистеми нашого міста, адже дерева – природне середовище проживання для багатьох птахів, комах та інших тварин, які допомагають існувати в свою чергу людям. Сьогодні 2020 рік і ми вже зіткнулися з великою кількістю екологічних проблем. Наприклад, пригадаємо про екологічну катастрофу в Австралії… Станом на 5 січня 2020 року внаслідок пожеж згоріло близько 6,3 мільйона гектарів лісів. За підрахунками експерта з біорізноманітності Австралії в Сіднейському університеті професора Кріса Дікмана у лісових пожежах постраждало більше мільярда тварин.І це сталося тільки в Австралії, а якщо пригадати екологічні катастрофи 2019 у США, Китаї? Навіть далеко не треба йти щоб побачити який жах коїться з екологією на нашій планеті, адже в нас вже є власний приклад – Чорнобиль (пожежі у Чорнобилі)!
Кажучи про проблеми вище, вони не просто так були згадані. Суть у тому, що зараз всі країни намагаються захистити екологію та не дати їй зруйнуватись ще більше! Так чому ми замість порятунку наших друзів (тварин), руйнуємо їх життя?
381 дерев та 52 кущі це не жартівлива цифра, мова не йдеться про спилювання 2-3х дерев. Дерева ростуть десятиліттями, та навіть якщо планується озеленення після проведення спилювання, чи уявляє хтось, скільки потребується років, щоб відновити той жахливий удар по екології, який планується?
Чому немає альтернативного заходу для благоустрою міста? Наприклад, чому влада міста не посадить ті 382 дерева та 52 кущі, і не дочекається коли вони виростуть? І тільки після цього вже нехай спилюють старі дерева та кущі.

Будь ласка, давайте зупинимо це несправедливе ставлення до всього живого, що допомагає нам жити і будемо дбайливо ставиться, не грабуючи і не знищуючи усе, що попадеться під руку людині.

Станом на 28 листопада петицію підписали 92 особи з 3000 необхідних.

ДЗИДЗИГУРИ ГЕОРГИЙ КАХАБЕРОВИЧ

6 травня 2020 р.