Зробімо добру справу разом! Школа №81

Зробімо добру справу разом!
Ми – громадсько-активна школа міста Дніпро! Батьківська спільнота, учні, вчителі, випускники КЗО "Середня загальноосвітня школа № 81" ДМР та мешканці сусідніх будинків, звертаються з проханням, виконати капітальний ремонт Комунального закладу освіти "Середня загальноосвітня школа № 81" Дніпровської міської ради: фасаду, санвузлів, їдальні, пришкільної території.
Комунальний заклад освіти «Середня загальноосвітня школа №81» Дніпровської міської ради відкрилася в 1936 році. У 1939 р. відбувся перший випуск. Після 1945 року перетворена в жіночу гімназію, а вже з 1954 році стала змішаною школою.
Школа відома своїми випускниками:
Євген Браславець – Призер чемпіонатів світу (1998, 2000) чемпіон світу (2001), чемпіон Європи (2001), нагороджений хрестом «За мужність».
Дмитро Логвін – Заслужений діяч мистецтв України, художній керівник та диригент камерного оркестру імені Гаррі Логвіна «Времена года»
Олена Печенюк – Заслужена артистка України, прима-балерина Дніпропетровського акдемічного театру опери та балету.
Нікішин Богдан - Український фехтувальник-шпажист, чемпіон світу, призер чемпіонатів Європи.
Єлісаветська Ганна – Майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка літніх Параолімпійських ігор (2008), срібна призерка Літніх Параолімпійських ігор (2012), багаторазова переможниця та призерка міжнародних змагань з плавання.
Євгенія Дітятковська – Голова комісії Дніпровської міської ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та міжнародних зав’язків.
В даний час у школі навчається 510 учнів з 1 по 11 клас. Учні школи є переможцями та призерами Всеукраїнських предметних олімпіад всіх рівнів, лауреатами різних конкурсів, Президентськими стипендіатами. Вже вісім років школа має інклюзивне середовище: у школі навчаються діти з особливими потребами, які потребують додаткової підтримки в освітньому процесі з метою забезпечення їхнього права на освіту. Нажаль, зовнішні стіни улюбленої кімнати цих дітей руйнуються.
З моменту відкриття школи реконструкція та капітальний ремонт будівлі та прилеглих територій проведено не було. Уваги місцевих органів управління у галузі освіти недостатньо для підтримки технічного оснащення школи на сучасному рівні.
Фінансування ремонту постійно закладають в бюджет, батьків та учнів годують обіцянками, але жоден ремонт, будь якого з пунктів не так і не відбувся.
З фасаду школи відпадають шматки цегли, будівля йде тріщинами. Дерев’яні вікна, зсохлі від часу, не тримають скло. Під час дощу, вода тече по фасаду руйнуючі його, затікає у старі вікна, заливає центральний вхід.
Вбиральні – у жахливих умовах. Туалети – без кабінок, змивні баки постійно ремонтують батьки. Старі дерев’яні вікна, з яких випадає скло. Стеля сиплеться та тріщить.
Подвір'я школи, де зараз у зв'язку з епідемією відбувається зустріч учнів і батьків з вчителями перед початком уроків, зовсім немає покриття. Двір центральної школи знаходиться в жахливому стані: велика плита від старої споруди, земляне поле, яке назвати футбольним важко. Якщо йде дощ, то діти по коліна у багнюці. Огорожа прилеглої території довгий час не була захищена від корозії та може в будь-який момент впасти на дітей. У дітей немає безпечного шкільного двору для уроків на дворі, спортивних змагань та веселих прогулянок.
Відправляючи свою дитину в школу, всі батьки хочуть, щоб вона отримувала не тільки якісну та повноцінну освіту, а й перебувала у безпеці. Школа не ремонтувалася понад 30 років і тому в центрі міста, в культурній площі центру міста, де розташований театр Опери і балету, фонтан, перехрестя з історичними будівлями зі шпилем, тобто все дуже красиво, знаходиться наша школа №81 - ошарпана будівля і така ж пришкільна ділянка, які вимагають термінового поновлення. Обличчя центральної школи – це обличчя нашого міста та нашої громади.
Батьки учнів не в змозі самостійно вирішити цю проблему, тому звертаємось до Вас з проханням сприяти в капітальному ремонті будівлі середньої загальноосвітньої школи №81.
Сподіваємося на Ваше небайдуже ставлення до мешканців нашого міста та підтримку нашого майбутнього - дітей. Зробіть добру справу!

Станом на 29 жовтня петицію підписали 214 осіб з 3000 необхідних.

Котляр Інна Олександрівна

15 вересня 2020 р.

До кінця збору підписів залишилось: