Про забезпечення школярів КЗО "Середня школа №31" ДМР безпечною, якісною, повноцінною освітою.

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про повну загальну середню освіту» учасниками освітнього процесу є – учні, педагогічні працівники, інші працівники закладу освіти та батьки учнів. На батьків учнів покладено відповідальність за здобуття учнями якісної загальної середньої освіти.
Відповідно до ст. 27 Закону України «Про повну загальну середню освіту» - гарантовано право громадського контролю при вирішенні питань організації та забезпечення освітнього процесу в закладі освіти, захисту своїх прав та інтересів, організації дозвілля та оздоровлення, брати участь у громадському нагляді (контролі) та в управлінні закладом освіти у межах повноважень, визначених Законом України "Про освіту", цим Законом та установчими документами закладу освіти.
На даний час, відповідно до плану реформування навчальних закладів, ліцеєм, в якому можна буде здобути повну середню освіту у Чечелівському районі м. Дніпра, найбільш територіально наближеному до КЗО «СЗШ №31», з незрозумілих підстав планується обрати НВК № 120, відповідне рішення у батьків та учнів КЗО «Середня загальноосвітня школа № 31» викликає занепокоєння та подив, враховуючи хоча б кількість учнів станом на даний навчальний рік, а саме СЗШ №31 налічує 1041 учнів, НВК №120 – 532 учня, враховуючи розташування шкіл одна від одної – приблизно 500 м. Цей факт вже сам по собі каже про якість навчання та затребуваність саме «СЗШ №31».
Так, КЗО «Середня загальноосвітня школа № 31» протягом останніх десятиріч є найкращим учбовим закладом серед загальноосвітніх шкіл Чечелівського району, у навчальному закладі викладають 55 вчителів з них 33 вищої категорії, учні школи постійно займають призові місця на предметних олімпіадах та міжнародних конкурсах. Випускники школи показують високі результати на зовнішньому незалежному тестуванні та відповідно навчаються у найпрестижніших національних та закордонних ВНЗах.
Матеріальна база начального закладу знаходиться на досить високому рівні, більшість кабінетів обладнано сучасними приладами, замінено вікна на енергозберігаючі, нещодавно здійснено ремонти їдальні, спортивної зали, санвузлів, частково стадіону. Встановлено новітню комп’ютерну техніку для кабінетів інформатики, на що було витрачено велику кількість бюджетних коштів. Діти у навчальному закладі перебувають у комфортних для навчання умовах.
Десятиріччями більшість найздібніших учнів району мали за честь навчатися саме в 31 середній школі, крім того з 8 класу більшість учнів з району та міста, мали можливість вступити до математичного МІ класу з поглибленим вивченням математики та інформатики, деякі з яких на даний час продовжують навчання у США та інших розвинутих країнах світу, прославляючи рівень наданих знань у КЗО «Середня загально освітня школа № 31».
Вважаємо, що саме КЗО «Середня загальна освітня школа № 31» повинна стати базовою для здобуття повної середньої освіти, вже маючи при цьому багато років профільні класи з поглибленим вивченням математики та інформатики на високому рівні, які не потрібно наспіх організовувати.
Просимо Вас розглянути питання, щодо збереження багаторічного якісного освітнього процесу з 1 по 12 класи в КЗО «Середня школа №31» ДМР для можливості надання повної якісної освіти дітям Чечелівського району, що не суперечить вимогам чинного законодавства та буде сприяти підвищенню якості освіти як в масштабах школи, міста, так і в Україні в цілому. Ми дуже сподіваємось, що в керуючих органах нашого міста працюють люди, зацікавлені в здійсненні якісного освітнього процесу, які зможуть правильно оцінити ситуацію, що склалася, і позитивно вирішити питання, яке ми піднімаємо, що в свою чергу посприяє вихованню освічених прийдешніх поколінь.

ОСВІТА

Станом на 27 травня петицію підписали 229 осіб з 3000 необхідних.

КОЛПОВСЬКА АНТОНИНА МИХАЙЛОВНА

14 квітня 2021 р.