Заміна пам'ятника радянському генералу Маргелову В.П. на пам'ятник українським десантникам.

В умовах відкритої збройної агресії росії проти України вважаємо важливим та необхідним демонтувати пам'ятник радянському генералу Маргелову В.П. і встановити замість нього пам'ятник українським десантникам
Згідно його офіційної біографії він є розробником концепції використання військ ВДВ СРСР при масованому вторгненні на територію країн Європи, а також безпосереднім учасником і керівником операцій по захопленню і окупації цих країн. Ось деякі приклади його діянь:
1939р. - окупація Польщі - командир батальйону
1939 - 1940р. - агресія проти Фінляндії, окупація Карелії - командир батальйону.
1944 - 1945 р. - окупація Румунії, Болгарії, Югославії, Чехословаччини, Угорщини, Австрії - командир дивізії
1956р. - придушення повстання в Угорщині - командувач військ ВДВ СРСР.
1968р. - керівник операції по придушенню повстання в Чехословаччині - командувач військ ВДВ СРСР.
Маргелов В.П. є героєм та натхненником для сучасних російських десантників, які беруть безпосередню участь в збройній агресії проти України, які вбивають, катують, гвалтують українців та українок. На його честь названо Рязанське вище повітрянодесантне командне училище — військовий навчальний заклад у росії, що єдиний спеціалізується на підготовці офіцерів для повітрянодесантних військ.
У з'вязку з вищесказаним, а також на виконання закону України про декомунізацію, як члена ВКПб -КПРС з 1929 року, делегата з'їздів, члена ЦК КПРС, вважаємо важливим та необхідним якнайшвидше розглянути на сесії міської ради міста Дніпро питання демонтажу пам'ятника радянському генералу Маргелову В.П. і встановлення замість нього пам'ятника українським десантникам

Станом на 28 вересня петицію підписали 236 осіб з 3000 необхідних.

Чистопольцев Олег Віталійович

15 червня 2022 р.