Пропозиції шодо змін роботи автобуса №108

Добрий день. Хочу розповісти про маршрут 108, який їздить до Діївки 1. Ми, як користувачі маршруту, хочемо висловити певні скарги щодо автобусів №108, які вже надходять давно.

• 1-а ситуація щодо зупинки. Багато маршрутів на кінцевих зупинках під'їжджають прямо до зупинки і набирають людей, перш ніж виїхати по маршруту. Це дуже зручно, щоб люди не мерзли або не стояли в очікуванні. Наш маршрут на кінцевій (ж/м Покровський) стоїть далеко від зупинки і під час дощу або холодної погоди це дуже не зручно.
• Водії іноді відмовляють пенсіонерам у безкоштовному проїзді, хоча місце для пенсіонера є.
• Третій випадок, коли запускають у салон п'яних, або безхатченків із пляшкою в руках. Вибачте, але невже ми повинні сидіти в одному автобусі з таким чоловіком, від якого смердить на весь салон і він ще і п'є?
• Хамське ставлення водіїв до пасажирів.
• Короткий і єдиний маршрут 108. Ми платимо 13 грн і переплачуємо за проїзд, бо на своєму маршруті ми можемо дістатися тільки ж/м Покровського, але щоб виїхати в місто, нам потрібно використовувати ще два транспорти, залежно від того, куди ми їдемо. Невже ми маємо переплачувати за проїзд замість того, щоб спокійно дістатися одним транспортом?
• Несправність гальм автобуса заважають людям спокійно відпочивати. Звук чути по всій Діївці.
• Салон всередині некомфортний. Сидіння всі поламані, сидіння рухаються, спинки зігнуті.
• Дуже маленький салон для великої кількості людей. Замість того, щоб запустити великий автобус, або запустити більше автобусів, люди змушені купчитися і перебувати в незручному становищі, особливо з ранку, коли всім на роботу.
• Комендантську годину продовжили, а маршрут за часом - ні. Чомусь вирішили, що люди після 21:20 їздити не будуть. Але не всі люди працюють до 19:00 та хотілося б продовження маршруту хоча б до 22:00.

Отже, пропонуємо змінити на наступне:
• Продовження робочого часу автобусів до 22:00, та очікування пасажирів на зупинках
• Автобус з нормальними гальмами та доглянутим салоном
• Продовження маршруту до вокзалу або центру
• Без водіїв-хамів та пропуску безхатченків в салон

Петиція "Пропозиції щодо змін роботи автобуса № 108" не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, тому вона розглянута як звернення громадян відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян".

За результатами розгляду заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради повідомляє таке.

Вищезазначене звернення розглянуто департаментом транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради (далі – департамент) спільно з перевізником – Приватним підприємством "Зігфрід-М" (далі – ПП "Зігфрід-М"), який обслуговує міський автобусний маршрут загального користування № 108.

Щодо продовження графіка руху автобусного маршруту загального користування № 108 до 22.00. За інформацією ПП "Зігфрід-М", працівниками автопідприємства на автобусному маршруті загального користування № 108 було проведено моніторинг пасажиропотоку у вечірній час та встановлено, що в період з 21.00 здійснили посадку лише 4 пасажири. Отже, враховуючи вищевикладене, збільшення кількості транспортних засобів (автобусів) на зазначеному автобусному маршруті на сьогодні є недоцільним.

Щодо технічного та санітарного стану транспортних засобів (автобусів) на автобусному маршруті загального користування №108. Фахівцями автопідприємства вжито заходів щодо утримання транспортних засобів (автобусів) у належному технічному та санітарному стані. На цей час усі транспортні засоби (автобуси) перебувають у належному технічному та санітарному стані.

Щодо зміни схеми руху автобусного маршруту загального користування № 108. Відкриття, закриття та зміна маршрутів загального користування здійснюється за наявності стійких транспортних кореспонденцій населення, забезпечення умов безпеки перевезень, відсутності дублювання діючих маршрутів громадського транспорту, достатньою пропускною спроможністю доріг. Відповідно до вже існуючих стійких транспортних кореспонденцій, унесення запропонованих Вами змін до напрямку руху автобусного маршруту загального користування № 108 є недоцільним.

Щодо зухвалої поведінки водіїв автобусного маршруту загального користування № 108 та перевезення безпритульних осіб у салоні автобуса. З водійським складом автобусного маршруту загального користування № 108 проведено позаплановий (спеціальний) інструктаж щодо культури обслуговування пасажирів та роз’яснено вимоги Закону України "Про автомобільний транспорт" у частині прав та обов’язків водіїв під час роботи на регулярних маршрутах.

Департаментом, як організатором пасажирських перевезень, попереджено автомобільного перевізника ПП "Зігфрід-М" щодо неухильного дотримання вимог чинного транспортного законодавства з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 № 176 (зі змінами).

З метою швидкого реагування на порушення під час пасажирських перевезень вищезазначеним автобусним маршрутом керівництво ПП "Зігфрід-М" просить мешканців міста звертатись до заступника директора – Антонова Костянтина Дмитровича за номером телефону (098) 984 48 10, до директора – Мирошниченка Олександра Анатолійовича за номером телефону (067) 370 00 99 (з 9.00 до 17.00, крім вихідних) та на електронну пошту zigfrid-m@ukr.net для оперативного вирішення питань. За зазначеними номерами телефонів мешканці міста мають право висувати вимоги до автомобільного перевізника щодо виконання ним умов договору перевезення, отримувати роз’яснення тощо.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 29 лютого петицію підписали 3 особи з 3000 необхідних.

Пильгун Вікторія Сергіївна

14 вересня 2022 р.