+ ще 391 громадa!

Присвоїти одній із вулиць Дніпра ім'я Вахтанга Кікабідзе

Легендарний грузинський актор, співак, режисер,автор пісень і великий друг України.
В 2008 році він відмовився від російського ордену Дружби, скасував всі концерти в росії і більше там ніколи не виступав.

В 2015 році організував всеукраїнський тур в пам'ять Небесної сотні.

У серпні 2022 року він спрямував кошти від концерту в Батумі на допомогу 26-й артилерійській бригаді ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича Сухопутних військ ЗСУ.
При поховані на його труні були два прапора - Грузіі та України.

Його ім'я ми повинні пам'ятати назавжди та знати і майбутні покоління українців.

Прошу підтримати петицію.

Петиція "Присвоїти одній із вулиць Дніпра ім'я Вахтанга Кікабідзе" не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, тому вона розглянута як звернення громадян відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян".

За результатами розгляду Дніпровський міський голова повідомляє таке.

Присвоєння найменувань (перейменування) топонімам міста Дніпра відбувається в рамках законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про географічні назви» і «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та здійснюється з урахуванням думки більшості населення, яке проживає на території, де розташовані ці об’єкти.
Процедура, порядок та вимоги щодо присвоєння найменувань топонімам міста Дніпра (присвоєння найменувань новим та перейменування існуючих) визначені Положенням про присвоєння найменувань (перейменування) вулицям, провулкам, проспектам, площам, паркам, скверам, мостам та іншим об’єктам, розташованим на території міста Дніпра, затвердженим рішенням виконкому міської ради від 29.05.2012 № 547 (зі змінами) (далі – Положення).
Відповідно до Положення розгляд зазначених питань здійснюється міською комісією щодо присвоєння найменувань (перейменування) вулицям, провулкам, проспектам, площам, паркам, скверам, мостам та іншим об’єктам, розташованим на території міста Дніпра (далі – міська комісія). Як технічний орган для попереднього розгляду звернень та пропозицій при міській комісії працює робоча група. Протоколи міської комісії з результатами розгляду є підставою для підготовки відповідних проєктів рішень міської ради.

Станом на 23 червня петицію підписали 71 особа з 3000 необхідних.

Слинько Сергій Олександрович

27 січня 2023 р.