+ ще 391 громадa!

За збереження громадського статусу для стадіону “Авангард”

Мешканці Дніпра стикнулися з гострим питанням - статусом стадіону “Авангард”. У 2022 році рішенням Дніпровської міської ради стадіон було внесено до переліку об’єктів, що підлягають приватизації. У квітні 2023 року рішення втратили чинність, проте міська влада знову піднімає питання щодо продажу стадіону на аукціоні та приватизації.

Приватизація зі збереженням профілю об’єкту, позбавить громаду міста вільного доступу на стадіон, що порушує законні права громадян і не дає подальших гарантій збереження стадіону на цьому місці.

Стадіон відповідає стандартам проведення ігор та змагань, має швидкісну доріжку 400 метрів, що зручно для легкоатлетів та футболістів. Крім того, знаходиться в екологічно чистій парковій частині міста поблизу берегової лінії, що підвищує позитивний вплив від занять спортом на відкритому повітрі на дітей, молодь та людей похилого віку, сприяє формуванню спортивної здорової нації.

Оскільки обіцяна реконструкція не відбулася, “Авангард” перебуває у занедбаному стані, але досі користується популяністю серед мешканців, які хочуть займатися своїм здоров’ям та дозвіллям. Щоб повноцінно займатися спортом та популяризувати здоровий спосіб життя серед різних категорій населення, потрібно провести поточний ремонт стадіону: замінити покриття бігової доріжки, старих трибун, покриття футбольного поля, провести ремонт роздягальні, освітлення та підтримувати стадіон у належному стані.

Згідно зі Статтею 28 Закону України “Про фізичну культуру і спорт”, забезпечення умов для фізкультурно-оздоровчої діяльності за місцем проживання та відпочинку громадян покладається на місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування за рахунок коштів відповідних бюджетів.

Спираючись на Конституцію України, Закон України “Про місцеве самоврядування”, Закон України "Про фізичну культуру і спорт", Програму розвитку фізичної культури і спорту у місті Дніпро на 2021 — 2025 роки

Пропонуємо:

1. Виключити стадіон “Авангард” з Переліку об'єктів комунальної власності, що підлягають приватизації.
2. Зберегти стадіон “Авангард” за адресою вул. Маланюка, 1, на балансі міста Дніпро як стадіон високого стандарту.
3. Залишити стадіон “Авангард” громадським, з відкритим доступом для занять спортом та тренувань.
4. Провести поточний ремонт об’єкта для набуття належного стану для занять спортом з подальшою підтримкою для належної експлуатації.
5. Включити утримання стадіону “Авангард” у завдання і заходи Програми розвитку фізичної культури і спорту у місті Дніпро на 2021 — 2025 роки.

Петиція "За збереження громадського статусу для стадіону "Авангард" не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, тому вона розглянута як звернення громадян відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян".

За результатами розгляду виконуючий обов'язки Дніпровського міського голови повідомляє таке.

Згідно з рішенням міської ради від 19.07.2023 № 43/39 "Про внесення змін до рішення міської ради від 25.01.2023 № 36/33 "Про приватизацію об'єктів нерухомого майна у 2023 році" об'єкт нерухомого майна по вул. Євгена Маланюка, буд. 1 виключено з Переліку об'єктів нерухомого майна комунальної власності, що підлягають приватизації в 2023 році та рішення міської ради від 24.05.2023 № 64/37 "Про приватизацію об'єкта нерухомого майна по вул. Євгена Маланюка, 1" визнано таким, що втратило чинність. У зв'язку з цим зазначений об'єкт нерухомого майна по вул. Євгена Маланюка, буд. 1 залишився на балансі Комунального підприємства "Міські активи" Дніпровської міської ради. За інформацією балансоутримувача, ремонтні роботи, які потрібно виконати для приведення об'єкта до належного стану, у 2023 році не плануються.

За інформацією департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради, який є головним розпорядником коштів Програми розвитку фізичної культури і спорту у місті на 2021–2025 рр., затвердженої рішенням міської ради від 21.10.2020 № 12/62 "Про Програму розвитку фізичної культури і спорту у місті на 2021-2025 рр.", зі змінами, після припинення чи скасування воєнного стану департамент сприятиме внесенню до регіональних та загальнодержавних програм відбудови країни питання щодо реконструкції стадіону "Авангард" по вул. Євгена Маланюка, буд. 1 за умов дотримання правил подання документів.

Станом на 12 липня петицію підписали 562 особи з 3000 необхідних.

ЧЕРНОУС ВАЛЕРІЯ ІГОРІВНА

9 травня 2023 р.