Усування проблеми систематичного підтоплення району АНД

Шановні представники органів влади!

З великою тривогою та обуренням ми звертаємося до вас з питанням, яке набуло критичного характеру для жителів району АНД. Після кожних опадів значна частина приватного сектору зазнає серйозного підтоплення водними потоками. Ситуація досягла такого рівня, що більшість будинків приватного сектору перебуває у воді, що створює неприпустимі умови для життя.

Необхідне негайне та комплексне вирішення цієї проблеми.

Ми, громада району АНД, просимо уваги та відповідних дій з боку відповідальних структур. Наші вимоги включають:

- Комплексне Прибирання річки Гнилокиш: Очистити русло річки від сміття на всій її довжині, а не лише в окремих місцях. Це включає очищення дна, каналів та труб, що проходять під магістралями, для забезпечення вільного руху води.

- Відновлення Роботи Насосних Станцій: Зокрема по вулицях Солончаковій та Гагринській, а також, за потребою, встановлення нових насосних станцій.

- Зниження Ґрунтових Вод: Провести ефективні заходи щодо зниження ґрунтових вод в районі вулиць Гусиній та Солончаковій.

- Дослідження та Оптимізація Систем Відведення Води: Проаналізувати ситуацію в квадраті Янтарна - Каруни - Желябова - Вітчизняна - Грінченка і, при потребі, встановити додаткові насосні станції. Провести ревізію існуючих систем відведення води в зазначеному районі.

Ми вважаємо, що виконання цих вимог стане кроком до вирішення нашої проблеми. Це допоможе нам уникнути подальшого пошкодження наших домівок та забезпечити безпечне та здорове середовище для життя.

Ми розраховуємо на вашу підтримку та негайну реакцію на цю петицію. Давайте разом змінимо наше спільне майбутнє на краще!

Петиція "Усування проблеми систематичного підтоплення району АНД" не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, тому вона розглянута як звернення громадян відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян".

За результатами розгляду виконуючий обов'язки Дніпровського міського голови повідомляє таке.

У 2021 році виконано комплексне очищення дренажно-паводкового каналу Гнилокиш на ділянці від шосе Донецького до впадання в р. Дніпро, загальною протяжністю близько 6 км. в результаті якого рівень води значно знизився. У 2022–2023 роках проводиться регулярне очищення зазначеного каналу з метою утримання в робочому стані.
У 2023 році виконано заміну насосів на насосній станції за адресою: вул. Василя Корнієнка, 131, організовано водовідведення із безстічного каналу по пров. Василя Корнієнка, виконано реконструкцію безстічної канави по вул. Іркліївській. По вул. Семипалатинській виконано реконструкцію скидного колектора, що відводить поверхневі води до дренажно-паводкового каналу Гнилокиш.
Також повідомляємо, що роботи з реконстукції скидного колектору по вул. Іркліївській включено до проєкту плану робіт на 2024 рік.

Станом на 29 лютого петицію підписали 6 осіб з 3000 необхідних.

Владова Яна Леонідівна

31 липня 2023 р.