Проведення каналізаційного колектора в АНД районі до для збору стічних вод в районі домів вул. Гагринської, вул. Архангельської, вул. Семіпалатинської, вул. Солончакової

Шановні представники органів влади!

Ми, жителі району, з глибокою стурбованістю звертаємося до Вас з проблемою, яка набула критичного значення. Насамперед, це стосується системи стічних вод, яка недостатньо розвинена в нашому районі.

Важливість вирішення цього питання не може бути недооціненою. Відсутність адекватної системи стічних вод не тільки знижує комфорт проживання жителів, але і є потенційним джерелом забруднення навколишнього середовища.

Ми вимагаємо:

1. Узгодження та проведення каналізаційного колектора до вул. Янтарної: Забезпечте відведення та обробку стічних вод в районі домів по вул. Гагринської, вул. Архангельської, вул. Семіпалатинської, вул. Солончакової.

2. Встановлення системи дощової каналізації: Забезпечте належне відведення води під час опадів за допомогою підземної дощової каналізації. Це зменшить ризик підтоплення будинків та вулиць.

3. Надання можливості платного підключення до системи каналізації для частних домів: Це дозволить громадянам, які бажають підключитися до системи каналізації, вдосконалити інфраструктуру своїх будинків, при цьому не нав'язуючи це тим, хто цього не бажає.

З усвідомленням серйозності цієї проблеми, ми просимо вас вжити негайних дій. Ми впевнені, що ви розумієте необхідність цих заходів для покращення якості життя в нашому районі.

Петиція "Проведення каналізаційного колектора в АНД районі для збору стічних вод в районі домів вул. Гагринської, вул. Архангельської, вул. Семіпалатинської, вул. Солончакової" не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, тому вона розглянута як звернення громадян відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян".

За результатами розгляду виконуючий обов'язки Дніпровського міського голови повідомляє таке.

У 2023 році проведено ряд заходів для покращення водовідведення в межах пров. Василя Корнієнка, вул. Семейської, вул. Іркліївської. По вул. Семейській виконано реконструкцію скидного колектору, що відводить поверхневі води до дренажно-паводкового каналу Гнилокиш, по вул. Василя Корнієнка виконано заміну насосів на насосній станції в районі буд. № 131, організовано водовідведення з безстічного каналу по пров. Василя Корнієнка, виконано поточний ремонт безстічної канави по вул. Іркліївській.

За інформацією департаменту капітального будівництва Дніпровської міської ради, згідно з рішенням виконавчого комітету Дніпровської міської ради від 23.02.2021 № 96 «Про надання дозволу департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради на передачу департаменту капітального будівництва Дніпровської міської ради функцій замовника по об'єктах будівництва» (зі змінами) департамент капітального будівництва є замовником на будівництво об'єкта «Водозниження та водовідведення на території, обмеженій вулицями Універсальною, Яхненківською, Янтарною, Солончаковою в м. Дніпропетровську, будівництво». Робочим проєктом, розробленим у 2016 році, передбачено трасу зливової каналізації для поліпшення екологічної обстановки на території житлової забудови між вулицями Яхненківською (від туп. Солончакового), Універсальною та Янтарною. На цей час проєктна документація потребує коригування у зв'язку з необхідністю вирішення додаткових технічних питань та перерахунком кошторисної вартості будівництва, яка обумовлена збільшенням за цей період зарплатні, цін на будівельні матеріали та обладнання.

За інформацією Комунального підприємства «Дніпроводоканал» Дніпров-ської міської ради, найближчий міський каналізаційний колектор ø 150 мм про-кладено в районі буд. № 27 по вул. Універсальній. Для можливості водовідве-дення будинків по вул. Василя Корнієнка, вул. Іркліївській, вул. Семи-палатинській, вул. Солончаковій необхідно побудувати каналізаційну насосну станцію, напірні та самопливні мережі водовідведення довжиною ≈ 4750 м.

У зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України відпо-відно до Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами) на всій території країни запроваджено режим воєнного стану, тому фінансування видатків на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт з міського бюджету призупинено.

Станом на 25 лютого петицію підписали 5 осіб з 3000 необхідних.

Владова Яна Леонідівна

31 липня 2023 р.