+ ще 373 громади!

Усунення проблеми систематичного підтоплення району АНД та проведення каналізаційного колектора для збору стічних вод

Шановні представники органів влади!

З великою тривогою ми звертаємося до вас з питанням, яке набуло критичного характеру для жителів АНД району. Насамперед, це стосується системи стічних вод, яка недостатньо розвинена в нашому районі. Після кожних опадів значна частина приватного сектору зазнає серйозного підтоплення водними потоками. Ситуація досягла такого рівня, що більшість будинків приватного сектору перебуває у воді, що створює неприпустимі умови для життя. Важливість вирішення цього питання не може бути недооціненою. Відсутність адекватної системи стічних вод не тільки знижує комфорт проживання жителів, але і є потенційним джерелом забруднення навколишнього середовища.

Необхідне негайне та комплексне вирішення цієї проблеми.

Ми, громада району АНД, просимо уваги та відповідних дій з боку відповідальних структур. Наші вимоги включають:

- Комплексне Прибирання річки Гнилокиш: Очистити русло річки від сміття на всій її довжині, а не лише в окремих місцях. Це включає очищення дна, каналів та труб, що проходять під магістралями, для забезпечення вільного руху води.

- Відновлення Роботи Насосних Станцій: Зокрема по вулицях Солончаковій та Гагринській, а також, за потребою, встановлення нових насосних станцій.

- Зниження Ґрунтових Вод: Провести ефективні заходи щодо зниження ґрунтових вод в районі вулиць Гусиній та Солончаковій.

- Дослідження та Оптимізація Систем Відведення Води: Проаналізувати ситуацію в квадраті Янтарна - Каруни - Желябова - Вітчизняна - Грінченка і, при потребі, встановити додаткові насосні станції. Провести ревізію існуючих систем відведення води в зазначеному районі.

- Узгодження та проведення каналізаційного колектора до вул. Янтарної: Забезпечте відведення та обробку стічних вод в районі домів по вул. Гагринської, вул. Архангельської, вул. Семіпалатинської, вул. Солончакової.
- Встановлення системи дощової каналізації: Забезпечте належне відведення води під час опадів за допомогою підземної дощової каналізації. Це зменшить ризик підтоплення будинків та вулиць.

- Надання можливості платного підключення до системи каналізації для частних домів: Це дозволить громадянам, які бажають підключитися до системи каналізації, вдосконалити інфраструктуру своїх будинків, при цьому не нав'язуючи це тим, хто цього не бажає.

Ми вважаємо, що виконання цих вимог стане кроком до вирішення нашої проблеми. Це допоможе нам уникнути подальшого пошкодження наших домівок та забезпечити безпечне та здорове середовище для життя.

Ми розраховуємо на вашу підтримку та негайну реакцію на цю петицію. Давайте разом змінимо наше спільне майбутнє на краще!

Станом на 2 березня петицію підписали 98 осіб з 3000 необхідних.

Владова Яна Леонідівна

26 листопада 2023 р.