Відновлення курсування трамваю маршрутом №10

У місті Дніпро з 1950 по 2003 рік функціонував трамвайний маршрут №10.
Зупинки: ЮМЗ - ж/д переезд - ул. Энергетическая - ул. Строителей - ул. Титова - стадион "Метеор" - ул. Криворожская - ДК Машиностроителей - ул. Каверина - Межшкольный комбинат - ул. Уральская - школа №6 - ул. Кавалерийская - ул. Рабочая - ул. Шмидта - ул. Юрия Савченко - пр. Кирова - ул.Короленко - ул. Исполкомовская

Маршрут зв'язував віддалені промислові та житлові райони із центральною частиною міста, проходячи повз безліч навчальних закладів, важливі культурно-спортивні заклади (в тому числі спорт-комплекс "Метеор"), заклади охорони здоров'я тощо. маршрут відіграва дуже важливе значення для дніпрян та гостей міста. У 2003 році сумнівним рішенням МДКЕП "Дніпроміськелектротранс" маршрут було закрито начеб-то як такий, що дублюється іншими маршрутами, зокрема маршрутом №11, та з фінансових причин. На сьогодні 100% збереглася можливчіть курсування трамваїв по маршруту №10 у м. Дніпро! А попит на курсування таким маршрутом тільки збільшився з огляду, на корумпованість автоперевізників маршрутних таксі, незадовільний стан автопарків перевізників маршрутних таксі, та очевидний брак транспорту у години пік. Дніпровський же електротранспорт переживає значне оновлення, а саме: оновлення парку, можливість розрахуватися безготівково тощо. Плюс, плата за проїзд електротранспортом йде напряму до бюджету міста, так як КП "Дніпровський електротраспорт" є комунальним підприємством. До того ж електротранспорт завдає меншої шкоди здоровью городян, екології міста та регіону, і сприяє збереженню автошляхів вільними для проїзду, та забезпечує збереження цілісності автодоріг.
Вимагаємо найшвидшого відновленні руху трамваїв маршрутом №10 у місті Дніпро, із паралельним скороченням суміжних маршрутів маршрутних таксі.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 15 травня петицію підписали 161 особа з 3000 необхідних.

Кравченко Дмитро Володимирович

1 листопада 2018 р.