Будівництво та організація відповідної роботи зливової каналізації по просп. Мануйлівський (колишн. просп. Воронцова)

Будівництво та організація відповідної роботи зливової каналізації по просп. Мануйлівський вже багато років є надважливою проблемою для мешканців міста.
Станом на сьогодні проспектом щоденно рухаються декілька тисяч мешканців, а у період будівництва "Нового" мосту, чи у часи пік, кількість користувачів збільшується в рази.

Вздовж проспекту розташовано багато об’єктів соціального призначення, серед них дитяча бібліотека, "Організація ветеранів" (просп. Мануйлівський, 3), "Управління праці та соціального захисту населення АНД району" (зуп. Просвітянська по просп. Мануйлівський), відділення поштового з'вязку №23 (просп. Мануйлівський, 19), міська клінична лікарня №9 (просп. Мануйлівський, 29) та багато інших. Окрім цього більш ніж п'ять тисяч мешканців багатоповерхівок та приватного сектору щодня користуються проспектом щоб дістатися місця роботи та повернутись додому.
У 2018 році проведено ремонт дорожнього покриття по просп. Мануйлівський, встановлені та підключені світлофори на зуп. Маріупольська та Просвітянська. Це значно підвищило безпеку руху. Однак відсутність правильно функціонуючої дощової каналізації призводить до утворення величезних калюж під час опадів, які покривають всю поверхню асфальту, а також прилеглу територію пішохідної зони, що, по-перше, знижує термін експлуатації дорожнього покриття, по-друге, унеможливлює безпечний перехід дороги у межах дії світлофорів, по-третє, шкодить транспорту. Мабуть, немає у місті жодного водія, який би не знав про цю проблемну ділянку шляху.
Питання будівництва зливової каналізації опрацьовувалось у попередні роки. Силами міської влади розроблено проект, який чекає на реалізацію. Вартість такого проекту потребує уточнення, з урахуванням здорожчення матеріалів, обладнання та робіт. За попередніми розрахунками витрати складатимуть близько 49.5 млн. грн.
Мешканці міста багаторазово зверталися з проханнями вирішити цю проблему, однак числені спроби були нерезультативними.

Враховуючи вищезазначене, просимо здійснити фінансування з місцевого бюджету будівництва зливової каналізації по просп. Мануйлівський на відрізку від вул. Джузеппе Гарібальді до просп. Мануйлівський 29.

Станом на 24 січня петицію підписали 230 осіб з 3000 необхідних.

ЛУК'ЯНЕНКО СТАНІСЛАВ ВОЛОДИМИРОВИЧ

3 грудня 2018 р.