+ ще 204 громади!

Очищення озера Курячі від забруднення, закриття стічних систем, які зливають воду з ж/м Лівобережний-3, будівництво пішохідного мосту через озеро «Курячі», асфальтування прилеглих вулиць до озера

Настала дуже страшна екологічна проблема з озером «Курячі». В озеро зливаються нечистоти з ж/м Лівобережний-3, тому що колектор, який на Лівоборежному 3, не дороблений ще з радянських часів. І тому, служби які займаються відведенням води з масиву роблять дуже страшні речі. Вони або відкачують її прямо на асфальт біля масиву ( і це л’ється через Донецьке шосе в озеро) або перенаправляють її через підземні труби прямо в озеро. І як кажуть жителі приватного сектору, що в цю підземну систему відведення ще йдуть змови з котельних і з нових будівель, які збудували на місці озера. «Кругляк» ( зараз там ж/к Олімпійський). Зверталися до екологічних служб і не тільки до них, але мешканців просто ігнорують. У всіх мешканців приватного сектора не має централізованого водопостачання і вода тільки з підземних скважин. І вода теж почала не приємно пахнути, тому що підземні джерела озера Курячі і наші колонки- це одне ціле. І якщо вода в озері забруднюється, то і в мешканців приватного сектору теж. Ми хвилюємося за здоров’є наших родин.
І ще дуже велика потреба у будівництві пішохідного мосту через озера "Курячі" та асфальтування вулиць Житомирська, Кольчугіна, Кемеровська, Релєєва, Трансформаторна та інші. Тому що після опадів, вулицями просто не можливо пройти ( навкруги глина). Наші діти йдуть до школи 147 близько години, а через озеро максимум 10 хвилин. В зимку діти йдуть через лід, а це дуже небезпечно. Немає можливості добратися на роботу вчасно, тому що маршрутні таксі, які йдуть через вулицю Петрозаводська- перевантажені, а на Лівабережному-3 є вся транспортна розв‘язка, пенсіонери просять сусідів робити покупки і платити за комуналку, тому що їм далеко йти.
Прохання всім не байдужим громадянам підтримати нашу петицію.

Розглянувши за дорученням міського голови електронну петицію про очищення озера Курячого від забруднення, закриття стічних систем, департамент екологічної політики Дніпровської міської ради повідомляє таке.
Відповідно до рішення міської ради від 27.11.2019 № 13/50 «Про внесення змін до Комплексної програми екологічної безпеки та впровадження сталого екологічного низьковуглецевого розвитку м. Дніпра на 2016 – 2020 рр.», департаментом екологічної політики надіслано лист департаменту економіки, фінансів та міського бюджету щодо фінансування у 2020 році заходів:
1) «Захист від підтоплення в районі вулиць Житомирської та Іжевської та відновлення сприятливого гідрологічного режиму о. Куряче Верхнє в Амур-Нижньодніпровському районі, м. Дніпро (проєктування, корегування проєктно-кошторисної документації та експертиза, будівництво)» на суму 5 000,00 тис.грн.;
2) Будівництво зливового каналізаційного колектору з урахуванням відновлення та розвитку дощової каналізації м. Дніпра (розробка проєктно-кошторисної документації, експертиза та виконання будівельних робіт)» на суму 660,00 тис. грн.
За інформацією департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міської ради на цей час для виділення коштів відсутні фінансові ресурси.
Вищезазначені заходи будуть проведені у разі отримання коштів у 2020 році.

ЕКОЛОГІЯ

Петицію підписали 1017 осіб з 1000 необхідних.

МАРЬЯСОВА НИНА НИКОЛАЕВНА

17 грудня 2018 р.