Часткове впровадження електронної оплати послуг міських маршрутних таксі

Шановні громадяни, ми всі прагнемо до впровадження інновацій у нашому житті, кожен день ми користуємось різними послугами та придбаємо різні товари, і деякий відсоток споживачів оплачує послуги та товари використовуючи електронні платіжні засоби, тому що це зручно, і більш того це наше з Вами право яке передбачено частиною другою статті 17 закону України
про захист прав споживачів. Кожного дня ми користуємось послугами міських маршрутних таксі які надають нам послуги з пасжирських перевезень, і теоретично ми маємо право вільно обирати способ оплати цих послуг, але фактично це право у нас відібрано. Також ми постійно чуємо розмови про пергляд вартості проїзду, давайте запитаємо себе чи отримуємо ми щось взамін, у більшості випадків ні. Ми прагнемо підвищення якості та комфорту автомобілей, повне впровадежння електронної оплати проїзду, але дивлячись об’єктивно, на данний час це скоріш за все неможливо впровадити у короткий термін та у повній мірі. Але ми прагнемо змін, тому запитаємо себе, що ми можемо зробити у найближчий час? А саме пропунується впровадити часткову електронну оплату проїзду. Як це виглядає? Все дуже просто, більшість мешканців нашого міста користується додатком Приват 24, який вже допомагає нам у наданні багатьох державних послуг, також саме за допомогою цього додатку ми маємо змогу оплачувати проїзд у міському електротранспорті, що є дуже зручним. Також впровадження цієї системи є дуже економічним варіантом, тому що не потребує підключення транспорту до інтернету та встановлення терміналів, основа цієї системи наліпки з QR кодом, виготовлення яких та розповсюдження можливо здійснити приблизно за тиждень.
Що ми отримуємо:
- Часткове виконання нашого права на оплату послуги за допомогою використання електронних платіжних засобів.
- Частковий контроль пасижирських перевезень, на основі якого буде створюватись статистика яка допоможе апелювати у дебатах про перегляд вартості проїзду.
- Частковий податковий контроль за діяльністю АТП.
Звісно це все не 100% результат якісних змін яких ми прагнемо, але це суттєвий крок у напрямку позитивник змін у сфері пасажирських перевезень.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 28 листопада петицію підписали 279 осіб з 3000 необхідних.

ТИМЧИЙ ТАРАС ВЛАДИСЛАВОВИЧ

31 грудня 2018 р.