+ ще 222 громади!

Строительство приюта для животных

Прошу всех неравнодушных подписать петицию! Такую петицию уже дважды создавали, но было недостаточно голосов, чтобы их рассмотрели! Люди, не игнорируйте, животные мерзнут и голодают на улице (особенно в снежную погоду). Поддержите петицию максимальным количеством подписей, очень прошу!

Розглянувши за дорученням міського голови електронну петицію про будівництво притулку для тварин, департамент житлового господарства Дніпровської міської ради повідомляє таке.
Рішенням Дніпровської міської ради «Про внесення змін до Рішення міської ради від 30.03.2016 № 18/5 «Про затвердження Програми реформування та розвитку житлового господарства м. Дніпропетровська на 2016-2020 роки» та Рішенням Дніпровської міської ради від 13.04.2017 № 72/19 «Про затвердження правил утримання тварин у домашніх умовах та поводження з домашніми тваринами» було закріплено правила утримання тварин у домашніх умовах та поводження з домашніми тваринами. Даним Рішенням Комунальне підприємство «Зооконтроль» Дніпровської міської ради визначено уповноваженим на виконання правил, реєстрації, відлову, стерилізації та щепленню від сказу безхатніх тварин для зменшення кількості популяції та їх неконтрольованому розмноженню.
При створенні програми з регулювання чисельності бездомних тварин, керівництво міста брало до уваги досвід інших країн і консультувалися з зоозахисними організаціями міста Дніпра.
До створення даної програми спонукував підрахунок безхатніх тварин, що склав у 2016 році більше 5000 особин.
Створення муніципального притулку не вирішить проблему безпритульних тварин в цілому, оскільки для вирішення питання безпритульних тварин необхідний комплексний підхід.
Зокрема, необхідно прийняти ряд нормативних актів щодо захисту тварин, посилення відповідальності їх власників за жорстке поводження, порядок здійснення контролю за реєстрацією тварин у місті тому, що саме приплід домашніх тварин найчастіше далі поповнює ряди безхатніх тварин через жорстке поводження.
Як показує практика, саме державні (муніципальні) притулки відносяться до організацій, що найчастіше використовують евтаназію. Це є неминучою мірою тому, що притулки реалізують муніципальні програми (тобто мають обмежені фінансові кошти) і змушені завжди мати резерв для нових несподіваних надходжень. КП «Зооконтроль» ДМР у свою чергу використовує у роботі гуманні методи і не підтримує даний метод зменшення чисельності.
Виходячи з викладеного, ми можемо говорити про три складові, що необхідно для вирішення зменшення безпритульних тварин:
1. Прийняття правових актів.
2. Проведення систематичних програм масової стерилізації.
3. Просвітництво і навчання населення.
Необхідно донести до людей необхідність гуманного і відповідального ставлення до тварин, як до основи будь-якого цивілізованого суспільства, проведення різноманітних благодійних заходів, запуск реклами в ЗМІ, проведення уроків доброти в школах.
І тільки після впровадження всіх цих пунктів доцільно говорити про створення притулку муніципального типу в нашому місті, в якому тварини не будуть підлягати процедурі евтаназії. Ідеальна модель муніципального притулку – це центри адопції, які зможуть забезпечити комфортне життя відловлених безпритульних тварин і дадуть їм можливість знайти сім’ю, що і повинно бути основною метою.

Петицію підписали 1033 особи з 3000 необхідних.

МАЛИХІНА РУСЛАНА ЮРІЇВНА

14 січня 2019 р.