Щодо зупинки громадського транспорту в райони перехрестя вул. Космічної та Запорізького шосе

Просимо Вас відновити зупинку суспільного транспорту біля перехрестя Запорізьке шосе та вул. Космічної, яка раніш знаходилася на стороні ж/м Тополя-1. З 2017 року відмінили цю зупинку на вимогу для маршруток. Ще з 1981 р. ця зупинка завжди була на вимогу (зупинялися і автобуси, і тролейбуси). На протилежної стороні є зупинка суспільного транспорту. Дане перехрестя - це важлива транспортна розв'язка. Пасажири, які їдуть з боку Підстанції на ж/м Сокіл та ж/м Перемога завжди виходили на цієї зупинки, переходили через пішохідний перехід і пересідали на маршрути, що слідували по вул. Космічної. Там же можна було зробити пересадку і на маршрути, що виходили з аеропорту на ж/м Сокіл та ж/м Перемога. Також хочеться відзначити, що даною скасованою зупинкою завжди користувалися мешканці будинків 48, 8, 13,14, 10, 11 частково 56 і 40, а це понад 4000 людини. Поряд з цією зупинкою знаходиться магазин АТБ, тому пасажирам було зручно користуватися цією зупинкою. Також напроти зупинки во дворах розташований Центр позашкільної роботи №1 (д. 8а), куди приїжджають з довколишніх районів діти на різні освітні гуртки. У зв'язку з відміною цієї зупинки, дітям незручно добиратися до місця навчання, особливо в зимовий час. Літні люди, батьки з дітьми дошкільного віку, а також люди з обмеженими можливостями зазнають труднощі в тому, щоб добратися до базару на ж/м Тополю-3, поліклініки дитячої та дорослої, тому, що їм далеко йти до зупинки ж/м Тополя-1 та зупинки вул. Панікахи. Навіть на картах ми можемо бачити, що ця зупинка вул. Космічна існує, але маршрутки на зупинці не висаджують пасажирів.
Враховуючи вищезазначене просимо Вас відновити зупинку на вимогу, тим самим поліпшити життя населення, що проживає поблизу цієї скасованої зупинки «вул. Космічна».

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 20 вересня петицію підписали 152 особи з 3000 необхідних.

НИКОНОВА ТАТЬЯНА СЕРГЕЕВНА

15 січня 2019 р.