Виявити причини та системно вирішити проблеми на маршруті № 135

Впродовж останнього року на маршруті № 135, що прямує від ж/м Придніпровськ через ж/м Перемога 4 – 6, ж/м Сокіл-2, Запорізьке шосе, вул. Тітова, вул. Робітнича до вул. Уральської, спостерігаються численні проблеми, а саме:
– недостатня кількість або повна відсутність маршрутних таксі, особливо по понеділках та після свят (складається враження, що водії не встигають похмелитися);
– довільний графік курсування маршрутних таксі;
– часті поломки маршрутних таксі під час рейсу через їх незадовільний технічний стан.

Водії маршруту та перевізник пояснюють такий стан речей збитковістю маршруту через велику протяжність та недостатню кількість пасажирів, самі ж пасажири вважають такі заяви безпідставними через низку причин:
– недостатньої кількості пасажирів на маршруті не спостерігається навіть поза годинами-пік;
– серед маршрутів м. Дніпро аналогічну протяжність мають маршрути № 40, 66, 100, 126, а маршрут № 55 є значно довшим.

Регулярна робота маршруту № 135 є важливою для таких категорій громадян:
– працівників стратегічних підприємств – ДП «КБ «Південне» та ДП «ПО ПМЗ», працівників інших численних підприємств та комунальних закладів, розташованих поблизу вул. Тітова та вул. Робоча, студентів ДНУ ім. О. Гончара, учнів ліцею митно-податкової справи, що проживають на ж/м Придніпровськ та поблизу;
– працівників численних підприємств та комунальних закладів, що розташовані на ж/м Перемога 4 – 6, учнів ліцею митно-податкової справи, що проживають поблизу вул. Робочої.

Нещодавно у маршрутних таксі маршруту № 135 з’явилася об’ява про закриття маршруту з 01.02.2019 року. Проте, як виявилося, ця інформація не відповідає дійсності, а об’яви водії маршруту вивісили самовільно через небажання працювати.

Складна ситуація на маршруті № 135 потребує від залежних від його регулярної роботи громадян витрачати на проїзд з пересадками мінімум 616 грн. на місяць (при 22-денному робочому місяці), що є неприйнятним при сьогоденному рівні доходів громадян, а також витрачати на шлях до місця роботи/проживання від трьох до чотирьох годин на день, а це в довгостроковій перспективі має вкрай негативні наслідки для здоров’я.

Ситуація на маршруті № 135 потребує встановлення причин, що її викликали, а також невідкладного її вирішення, з урахуванням, у першу чергу, інтересів залежних від регулярної роботи маршруту громадян.

Примітка: на маршруті № 18, що обслуговується тим же перевізником, що і маршрут № 135 і має аналогічне пасажиронавантаження, спостерігається достатня кількість маршрутних таксі і регулярний графік роботи.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 20 вересня петицію підписали 140 осіб з 3000 необхідних.

ЧУБАРОВ АНТОН МИКОЛАЙОВИЧ

30 січня 2019 р.