Снижение стоимости проезда в городском транспорте, в связи с удешевлением бензина, например, как в Запорожье.

Розглянувши за дорученням міського голови електронну петицію про зниження тарифів на послуги перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, департамент транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради повідомляє таке.
Визначення тарифів на послуги перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування здійснюється відповідно до статті 10 Закону України „Про автомобільний транспорт” та Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту (далі – Методика), затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 № 1175 (зі змінами), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.11.2009 за № 1146/17162. Органами місцевого самоврядування Методика є обов’язковою для застосування під час установлення регульованого тарифу на послуги перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.
Відповідно до підпункту 1.6 Методики перегляд рівня тарифів повинен здійснюватись у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг, що не залежать від господарської діяльності перевізника, у тому числі в разі зміни вартості пального більш ніж на 10 %.
Станом на 01.05.2019 ціни на пально-мастильні матеріали та матеріальні ресурси зросли більш ніж на 10 % у порівнянні з 2018 роком.
Таким чином, зниженння тарифів на послуги перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Дніпрі не є можливим, оскільки це призведе до порушення норм чинного законодавства.
Ураховуючи вищевикладене, членами робочої групи для опрацювання електронних петицій рекомендовано не вносити вищезазначену електронну петицію на розгляд сесії Дніпровської міської ради.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 1025 осіб з 3000 необхідних.

МАКСИМЕНКО ПАВЛО ПАВЛОВИЧ

11 лютого 2019 р.