+ ще 204 громади!

Відновлення кутової будівлі лікарні Червоного Хреста для створення Музею

Відновлення кутової будівлі пам’ятки архітектури місцевого значення №106/107 «Лікарня Червоного Хреста» (на розі вулиць Короленка і Костомарівської) та створення у відновленому приміщенні Музею госпіталів і військової медицини Дніпра.
Одна зі сторінок історії нашого міста – це історія тилового центру у часи бойових дій від 19-го до 21-го століття. Ще у 1854 році під керівництвом відомого хірурга та діяча Червоного Хреста М.Пірогова у місті створено перший госпіталь, а невдовзі їх діяло вже 23. З часів Першої світової війни діяв госпіталь і у лікарні Червоного Хреста. Союз робітників подарував лікарні власну ділянку (вул.Короленко, 20а), де у 1915-1916 роках велося будівництво каплиці Червоного Хреста, яка була оголошена храмом-пам'ятником воїнам, загиблим у війні. Сьогодні місто також мобілізоване як прифронтовий тиловий центр і медики вже п’ятий рік поспіль повертають до життя захисників України.
Збереження хоча б частини унікальної історичної будівлі лікарні Червоного Хреста одного з провідних архітекторів міста Г.Панафутіна (автора Історичного музею, Будинку Мізко та інших знакових будинків) та створення в ньому Музею госпіталів і військової медицини Дніпра є громадянським обов’язком містян, активістів міжнародної організації Червоного Хреста та міської влади

ІНШІ

Станом на 29 травня петицію підписали 162 особи з 1000 необхідних.

ТИМОЩЕНКО НОННА АНАТОЛІЇВНА

19 лютого 2019 р.