Усунення перешкод та забезпечення техніки безпеки доступу містян до залізничної станції «Зустрічна»

Вузлова вантажно-пасажирська залізнична станція Дніпровської дирекції Придніпровської залізниці «Зустрічна» розташована у Шевченківському районі міста поряд з житловими масивами «Тополя-1, Тополя-2, Тополя-3» з однієї сторони колії і житловим масивом «Корея» (народна назва), «12 квартал» з другої сторони колії.
Залізнична станція «Зустрічна» розташована в урочищі «Тонельна балка».
Доступ містян від станції до житлових масивів вже багато років має проблеми необхідності рухатись по слизькій та крутій дорозі в умовах темряви, наражаючись на небезпеку попасти під колеса авто.
Основні причини:
1) фактична відсутність цивілізованого дорожного покриття,
2) відсутність роздільного транспортного та пішохідного шляху,
3) відсутність цивілізованого залізничного переходу на протилежну сторону колій,
4) глибоке розташування станції в Тонельній балці створює критичний нахил для руху пішоходів (особливо під час дощу)
5) відсутність освітлення не категорійної дороги.
6) техніка безпеки доступу до залізничної станції не витримує критики
Пропонується:
Побудувати пішохідний міст через залізничні колії станції «Зустрічна», який з`єднає власне залізничну станцію з житловими масивами Тополя (проектна назва ж.м. Запорізький) та житловими кварталами «Корея» (народна назва) .
Міст мусить поєднати також житлові масиви «Тополя» і «Корея», між собою.
Побудова пішохідного мосту залізничної станції «Зустрічна», що прямою лінією поєднає лівий та правий берег Тонельної балки, забезпечить таким чином безпечний доступ пасажирів з обох сторін до платформи станції «Зустрічна».
При цьому буде забезпечене роздільне (пішоходи - автотранспорт) пересування, буде досягнута безпечність руху (бо зникне необхідність рухатись по слизькій та крутій дорозі в умовах темряви, наражаючись на небезпеку попасти під колеса авто)
Виконання цих робіт наблизить доступність станції «Зустрічна», як можливої майбутньої станції наземної гілки метро.
Дана пропозиція раніше подавалась в рамках Громадського
проекту парти-ципаторного бюджетування, а також повністю замінює петицію №

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 15 травня петицію підписали 53 особи з 3000 необхідних.

ПЄНЗЄВ МИКОЛА ВАСИЛЬОВИЧ

15 березня 2019 р.