Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Відновлення підземного пішохідного переходу під Донецьким шосе (навпроти будинку 121).

Зібрано 220 підписів з 3000

Залишилось 10

Зробімо добру справу разом! Школа №81

Зібрано 219 підписів з 3000

Залишилось 18

Ремонт ділянки дороги вул. Софії Ковалевської(між вул. Янтарна і вул. Ак.Образцова)

Зібрано 139 підписів з 3000

Залишилось 69

Запустить ночные Троллейбусы

Зібрано 65 підписів з 3000

Залишилось 17

Ремонт дорог ж/м Северный

Зібрано 53 підписів з 3000

Залишилось 28

Ремонт дороги от ул.Образцова к дому по ул. С. Ковалевской 71А

Зібрано 50 підписів з 3000

Залишилось 81

Наболевшая необходимость пешеходного светофора на Калиновой

Зібрано 36 підписів з 3000

Залишилось 25

Хотим каток в г. Днепр в 2020 году

Зібрано 36 підписів з 3000

Залишилось 88

Продовження трамвайного маршруту №16

Зібрано 23 підписів з 3000

Залишилось 3

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Усунення жахливого смороду на житлових масивах Тополя, 12 квартал та прилеглих районах.

ФІЛАТОВ БОРИС АЛЬБЕРТОВИЧ

Розглянувши за дорученням міського голови електронну петицію «Усунення жахливого смороду на житлових масивах Тополя, 12 квартал та прилеглих районах», департамент екологічної політики Дніпровської міської ради повідомляє таке.
Відповідно до ст. 19 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Згідно з вимогами чинного законодавства України перевірка підприємств із питань дотримання суб’єктом господарювання вимог природоохоронного законодавства здійснюється органом державного нагляду (контролю) в порядку проведення позапланового заходу.
На цей час органом, що здійснює функції контролю (нагляду) за дотриманням вимог чинного природоохоронного законодавства України, є Державна екологічна інспекція у Дніпропетровській області.
Для визначення ймовірного джерела забруднення атмосферного повітря необхідно проведення лабораторних досліджень на можливий вміст забруднюючих речовин у повітрі.
Відповідно до рішення міської ради від 27.11.2019 № 13/50 «Про внесення змін до Комплексної програми екологічної безпеки та впровадження сталого екологічного низьковуглецевого розвитку м. Дніпра на 2016 – 2020 рр.» департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради на цей час виділено кошти на фінансування у 2020 році витрат, пов’язаних з лабораторними дослідженнями вмісту забруднюючих речовин, стічних і природних водойм, ґрунтів тощо.
За результатами проведеної тендерної процедури закупівлі послуги з проведення лабораторних досліджень укладено договір з Державною установою «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» про виконання таких послуг, на підставі чого сформовано та подано заявку на проведення лабораторних досліджень у районах, зазначених у петиції.
На цей час проведено дослідження повітря населених місць за такими адресами:
- м. Дніпро, вул. Гладкова, 6;
- м. Дніпро, вул. Тополина, 37;
- м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 137 а;
- м. Дніпро, вул. Пресова, 47.
За результатами вищезазначених досліджень встановлено:
- незначне перевищення ГДК по вмісту діоксиду азоту у двох пробах з трьох (0,21 мг/м. куб. та 0,22 мг/м. куб. при ГДК 0,20 мг/м. куб.), пилу недиференційованого у одній пробі з трьох (0,52 мг/м. куб. при ГДК 0,50 мг/м. куб.), азоту оксиду у одній пробі з трьох (0,21 мг/м. куб. при ГДК 0,20 мг/м. куб.), сірководню у двох пробах з трьох (0,0092 мг/м. куб. та 0,0098 мг/м. куб. при ГДК 0,0080 мг/м. куб.) за адресою: м. Дніпро, вул. Гладкова, 6;
- незначне перевищення ГДК по вмісту діоксиду азоту у одній пробі з трьох (0,21 мг/м. куб. при ГДК 0,20 мг/м. куб.), аміаку у одній пробі з трьох (0,21 мг/м. куб. при ГДК 0,20 мг/м. куб.), сірководню у двох пробах з трьох (0,0090 мг/м. куб. та 0,0094 мг/м. куб. при ГДК 0,0080 мг/м. куб.) за адресою: м. Дніпро, вул. Тополина, 37;
- незначне перевищення ГДК по вмісту діоксиду азоту у двох пробах з трьох (0,21 мг/м. куб. та 0,22 мг/м. куб. при ГДК 0,20 мг/м. куб.), пилу недиференційованого у трьох пробах з трьох (0,51 мг/м. куб., 0,52 та 0,52 мг/м. куб. при ГДК 0,50 мг/м. куб.), азоту оксиду у одній пробі з трьох (0,21 мг/м. куб. при ГДК 0,20 мг/м. куб.), сірководню у одній пробі з трьох (0,0092 мг/м. куб. та 0,0098 мг/м. куб. при ГДК 0,0080 мг/м. куб.) за адресою: м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 139 а;
- незначне перевищення ГДК по вмісту діоксиду азоту у двох пробах з трьох (0,22 мг/м. куб. та 0,23 мг/м. куб. при ГДК 0,20 мг/м. куб.), пилу недиференційованого у двох пробах з трьох (0,53 мг/м. куб. при ГДК 0,50 мг/м. куб.), аміаку у одній пробі з трьох (0,21 мг/м. куб. при ГДК 0,20 мг/м. куб.) за адресою: м. Дніпро, вул. Пресова, 47.
У подальшому триватиме робота з проведення досліджень вмісту забруднюючих речовин у атмосферному повітрі на житлових масивах Тополя та Корея.