+ ще 222 громади!

Створити сквер "Садиба родини Коссаків" , виготовити облікову документацію на цей об'єкт культурної спадщини

Просимо взяти на облік як об'єкт історії місце розташування історичної садиби родини Коссаків (між будинками 70 та 76 на вулиці Лесі Українки у м. Дрогобичі). Згідно визначених Законом України "Про охорону культурної спадщини" повноважень, наданих органам місцевого самоврядування, просимо :
1 Забезпечити виготовлення облікової документації на цей об'єкт культурної спадщини і подати його на занесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.
2 З метою збереження пам'ятного місця, зелених насаджень, покращення благоустрою міста, формування історичної національної пам'яті (19 березня 2019 р. виповнюється 80 років від героїчної загибелі члена УВО та ОУН Зенона Коссака в боях за Карпатську Україну) просимо створити сквер "Садиба родини Коссаків" на земельній ділянці орієнтовно площею 400 кв. м. позаду пам'ятного знаку на вул. Л.Українки.

Шановний Юріє Юрійовичу. На останньому пленарному засіданні сесії міської ради було підтримано вашу ініціативу щодо створення скверу "Садиба родини Коссаків". Дякуємо Вам за ініціативність.

Петицію підписали 86 осіб з 65 необхідних.

Томашук Юрій Юрійович

10 січня 2019 р.