+ ще 384 громади!

Про перенесення лавки для закоханих "Серце Бандери"

Я Регей Ярослав та ті, хто підписалися, просимо розглянути петицію про перенесення лавки для закоханих "Бандерівське серце" з парку ім. Степана Бандери.

Вважаю, що ідея розташувати лавку для закоханих поряд з Алеєю пам'яті загиблих ветеранок псує саму локацію та нівелює сенси про, які говорили ініціатори під час створення такої Алеї.

Це місце для того, щоб вшановувати жінок, які загинули у війні з РФ, і мені якось тяжко поєднати ці почуття з романтикою та коханням.

Не буду писати багато про кічовість схожих об'єктів, якими ДМР наповнює місто. Маємо схожий об'єкт поряд з народним домом ім. І.Франка. Якщо міську раду так турбує створення атмосфери кохання, то для початку доглядайте за наявними об'єктами, як от "Віра. Надія. Любов". Бо вони щось дуже ржавіють.

Нагадую, що обрана локація в парку ім. Степана Бандери - це готовий об'єкт, ініціатором якого є Жіночий ветеранських рух, а саме дрогобичанка, парамедик добровольчого батальйону ОУН, Вероніка Арістова.

Алеї пам’яті загиблим жінкам в російсько-українській війні "Мамо не плач , я розквітну весною" для учасників війни дуже важливий об'єкт, адже є також частиною боротьби з міфом, що нас захищають лише чоловіки. З 2014 року жінки у ЗСУ та добровольчих формуваннях - це не тільки зв'язкові, парамедики чи штабні посади. Це і бійчині піхоти, артилеристки, снайпери та будь-які інші посади у війську і захищають нас на рівні з чоловіками.

Просимо визнати помилку з розташуванням об'єкту для закоханих не в тій локації та обрати іншу, більш доречну, щоб не псувати сенси, якими наповнена Алея в парку ім. Степана Бандери.

Станом на 21 квітня петицію підписали 58 осіб з 250 необхідних.

Регей Ярослав Євгенович

15 лютого 2022 р.