1. Визнати долину річки Унава зоною екологічного лиха.

Шановний, Михайло Володимирович, звертаюся до Вас, як до голови територіальної громади. Жителі м. Фастів, стурбовані стрімким обмілінням і заболочуванням річки Унава, яка пролягає по територій нашої громади
і є запорукою здоров'я для місцевих жителів. Повноводна, рибна річка обміліла та перетворюється в болото. Жителі міста з болем згадують чисту воду річки і біорізноманіття гідрофауни. В даний час річці необхідна екстрена допомога по очищенню, відновленню водного балансу і інтенсивності її перебігу. Прохання представників влади вжити заходів для припинення забруднення річки та її подальшої очистки і розчищення, так як річка, крiм того що забруднена, заростає очеретом і водоростями. В межах міста, річка Унава утворює Фастівське водосховище, яке оточене на південному заході ландшафтним заказником загальнодержавного значення «Урочище «Унава». Завдання заповідників – збереження природних екосистем, які формують і підтримують стабільне та сприятливе для людей середовище існування.
Річка Унава є місцевою визначною пам'яткою і єдиним місцем відпочинку для жителiв мiста.
Переконливо просимо Вас провести усі необхідні заходи та:
1. Визнати долину річки Унава зоною екологічного лиха та розпочати вживання невідкладних заходів із відновлення екосистеми річки та навколишньої території;
2. Закласти основу для відновлення усього русла річки, яке пролягає по територій нашої громади.

Направляємо Вам відповідь на електронну петицію від 23.07.2020 р.
Додаток: сканована копія відповіді

ЕКОЛОГІЯ

Петицію підписали 20 осіб з 20 необхідних.

Новінський Олександр Миколайович

10 червня 2020 р.