Про звільнення заступника міського голови Інни АВРАМЕНКО

Глобинська міська рада ініціювала проведення громадського обговорення щодо перейменування, ліквідації, перепрофілізації, реорганізації закладів загальної середньої освіти на території Глобинської міської ради. Організатори склали і оприлюднили графік проведення зустрічей, в рамках цього громадського обговорення, та надали для ознайомлення проекти відповідних рішень з визначенням відповідальною посадовою особою - заступника міського голови Інну АВРАМЕНКО.

Зустрічі дійсно були проведені, але не за оголошеним графіком, і на них, фактично, громаду поставили перед фактом - закриття та реорганізації не уникнути, про що засвідчила проведена 02.07.2021 року сесія міської ради.

Тому навряд чи це дійство, можна назвати громадським обговоренням.

Участь громадськості у формуванні та реалізації державної політики та вирішенні питань місцевого значення регламентується "Порядком проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики" затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996.

Інна Авраменко, як відповідальний за освіту в громаді заступник, відразу порушила вимоги п. 8 "Порядку" допустивши опублікування проектів відповідних нормативно-правових актів, але не надавши жодних інформаційно-аналітичних матеріалів до них.

Громаду не було ознайомлено з структурою розподілу державної субвенції, зокрема що до навчальних закладів, які планується закрити. Не було опубліковано й бюджети цих шкіл на наступний навчальний рік. В той же час, щодо запропонованого під час обговорння підвезення учнів до інших навчальних закладів, не оприлюднено вартість плануємої організації підвезення учнів цих шкіл до інших закладів освіти. Як підвозити дітей, зважаючи на існуючий стан доріг громади? Що чекає педагогічні колективи шкіл, які планується закрити? На ці та інші питання чіткої відповіді громадськість так і не отримала.

Незважаючи на відсутність необхідної для аналізу інформації жителями громади було підготовлено пропозиції альтернативні закриттю шкіл і надіслано на поштову адресу організатора громадського обговорення (але відповіді досі не отримано).

Своє ставлення до закриття шкіл виклали і депутат Верховної Ради Олексій Мовчан, і депутати обласної ради, і громадські активісти, і профспілки, і звичайні громадяни, думка яких жодним чином не взята до уваги, а їхні бублічні заяви та направлені звернення залишені Інною АВРАМЕНКО без розгляду та відповіді.

Відповідальність же за цю ситуацію лежить виключно на профільному заступнику Інні АВРАМЕНКО та підвідомчому їй відділі освіти міської ради.

В супереч п. 15 вищезгаданого "Порядку" громадськість так і не отримала варіанти вирішення питання, можливі наслідки проведення в життя рішення для різних соціальних груп населення та зацікавлених сторін, та строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення яких громада досі не бачила...

Згідно п. 20 "Пропозиції та зауваження, що надійшли під час публічного громадського обговорення, електронних консультацій з громадськістю, вивчаються та аналізуються із залученням у разі потреби відповідних фахівців.

За результатами публічного громадського обговорення, електронних консультацій з громадськістю органи виконавчої влади готують звіт, в якому зазначається в тому числі:

- інформація про осіб, що взяли участь в обговоренні;

- інформація про пропозиції, що надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення, із зазначенням автора кожної пропозиції;

- інформація про врахування пропозицій та зауважень громадськості з обов’язковим обґрунтуванням прийнятого рішення та причин неврахування пропозицій та зауважень;

- інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення."

Саме по вині Інни АВРАМЕНКО, громада досі не має жодних даних про школи, які планується закрити. По її вині громаді не запропоновано жодного альтернативного варіанту. По її вині не оприлюднено результатів громадського обговорення, бо жодна громада без вагомих аргументів не погодиться з закриттям школи у своєму селі. По її вині не оприлюднено пропозиції та зауваження громади і депутатів вищих рівнів. По її вині не оприлюднено наслідки проведення в життя запропонованого радою закриття шкіл для різних соціальних груп населення та зацікавлених сторін. Саме по її вині, нехтується головна мета ініційованого міською радою громадського обговорення - врахування думки жителів Глобинської громади.

Враховуючи вищевикладене, з огляду на порушення чинного законодавства та невиконання своїх службових обов’язкі заступником міського голови Інною Леонідівною АВРАМЕНКО прошу жителів громади підтримати електронну петицію "Про звільнення заступника міського голови Інни АВРАМЕНКО".

ІНШІ

Станом на 25 лютого петицію підписали 42 особи з 100 необхідних.

МОЛОДЧИН ВОЛОДИМИР ПЕТРОВИЧ

3 липня 2021 р.