Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Мораторій на підвищення тарифів на послуги КП "УЖКГ "Гостомель"

Зібрано 150 підписів з 150

Залишилось 0

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Просимо селищного голову надати звіт, щодо його досягнень за 5 років

ПРИЛИПКО ЮРІЙ ІЛЛІЧ

Розглянувши Вашу петицію Гостомельська селищна рада повідомляє наступне.
Відповідно до ст. 5 Закону України «Про звернення громадян», електронна петиція – це лише особлива форма колективного звернення громадян до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, органу місцевого самоврядування, яка подається та розглядається в порядку, передбаченому статтею 23-1 цього Закону.
Згідно ч. 7 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільський, селищний, міський голова не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами. На вимогу не менше половини депутатів відповідної ради сільський, селищний, міський голова зобов'язаний прозвітувати перед радою про роботу виконавчих органів ради у будь-який визначений ними термін.
Виходячи з вищенаведеного положення, слід констатувати, що Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначено порядок та строки звітування місцевого голови. Чинним законодавством України не передбачено ініціювання звітування через подання колективного звернення.
Додатково слід зазначити, що селищний голова під час виконання своїх повноважень передбачених ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» постійно звітує про свою поточну діяльність шляхом розміщення відомостей у засобах масової інформації, на веб-сайті селищної ради та через мережу Інтернет.