З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, утримання у належному стані будівель, споруд, інженерних споруд, території та санітарного очищення територій с.Мархалівка Глевахівської ОТГ, керуючись Конституцією України, Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні“, “Про благоустрій населених пунктів“, “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення“, “Про охорону навколишнього природного середовища“, “Про відходи“, “Про регулювання містобудівної діяльності“, “Про дорожній рух“ враховуючи:

- негативний резонанс серед населення питаннями майбутньої забудови села багатоповерхівками,

- визнанням громадськістю як «незадовільна» презентації проєктів містобудівної документації на громадських слуханнях та неналежної підготовки доповідача,

- ймовірність екологічної та техногенної катастроф для жителів села Мархалівка, а саме:
- питання розширення парку сміттєвозів, згідно п.1 ст. 30 ЗУ «Про благоустрій населених пунктів»
- питання розміщення сміттєзбірників
- питання каналізації (на 5 000 осіб запропоновано септик, який передбачає дренаж і, як наслідок, потрапляння нечистот до ґрунтових вод, яку споживають жителі села)
- організація пожежної частини
- відсутність організації паркування авто та логістики (жителі села будуть заблоковані для виїзду)
- створення промислової зони, що спричинить погіршення якості води та повітря.
- тощо...

прошу анулювати внесення змін до генеральних планів Глевахівської ОТГ, що розроблені на підставі рішення сесії Глевахівської селищної ради № 199-10-VIІI від 29 квітня 2021 року та звітів про стратегічну екологічну оцінку містобудівної документації.

27 січня 2022 року на пленарному засіданні чергової 21-ї сесії Глевахівської селищної ради депутати розглянули електронну петицію «Громада проти багатоповерхових і промислових забудов на території села Мархалівка» та підтримали пропонований проєкт рішення.

Глевахівська селищна рада вирішила відмовити в задоволенні електронної петиції «Громада проти багатоповерхових і промислових забудов на території села Мархалівка» щодо анулювання внесення змін до генеральних планів Глевахівської ОТГ, що розроблені на підставі рішення сесії Глевахівської селищної ради № 199-10-VIII від 29 квітня 2021 року та звітів про стратегічну екологічну оцінку містобудівної документації, розміщеної на офіційному сайті Глевахівської селищної ради, у зв’язку із відсутністю таких повноважень в органах місцевого самоврядування.

Петицію підписали 142 особи з 100 необхідних.

Голік Андрій Борисович

15 грудня 2021 р.