Заборона на використання та продаж одноразових поліетиленових пакетів

Сумарний загальносвітовий обсяг випуску поліетиленових пакетів становить понад 5 трильйонів штук на рік.

Вони дуже довго розкладаються, виділяють отруйні речовини, які потім можуть спричиняти ті ж онкологічні захворювання І під час розкладу, наприклад, спалювання, вони виділяють надзвичайно шкідливі діоксинові сполуки, які не просто шкодять здоров’ю людини, а навіть можуть зачепити механізми, які відповідають за спадковість.

Науково доведено, що пластикові пакети, дуже повільно розкладаються у природі, і можуть знаходитися в природному середовищі понад кілька століть, поки не розкладуться повністю. У 2000-тих роках, багато магазинів і компаній стали використовувати різні типи біорозкладуваних пакетів, щоб дотримуватися концепції екологічної переваги.

Велика кількість міст і округів заборонили використовувати пластикові пакети у продуктових магазинах. Яскравим прикладом відмови від пакетів з поліетилену на користь паперової упаковки служить закон, підписаний губернатором Каліфорнії. Згідно з документом, дія якого набула чинності 1 липня 2015 року, на території штату заборонено будь-яке використання одноразових поліетиленових пакетів.

Електронну петицію щодо заборони на використання та продаж одноразових поліетиленових пакетів взято до відома, відповідно до рішення Ірпінської міської ради, що додається.

ЕКОЛОГІЯ

Петицію підписали 305 осіб з 300 необхідних.

ГО "Громада Ірпеня"

19 грудня 2017 р.