Очистити місто від бродячих собак

У нашому місті величезна кількість бродячих собак, які часто виявляють агресію до людей. В різних районах міста часто спостерігаємо безпритульні собаки збираються в зграї і лякають жителів агресивною поведінкою.
Факт: сьогодні вранці зграя собак з 10 особин напала на мою маму і нанесли їй травми у вигляді укусів, а також в результаті падіння. Це не єдиний випадок у нашому місті і, зважаючи на бездіяльність відповідних служб, напевне не останній! Напад стався в районі вулиці Пушкіна поблизу 10 школи Хочу зауважити, що кожного дня сотні дітей йдучи до школи наражаються на небезпеку! Хто буде винен якщо непоправних травм безпритульні агресивні тварини завдадуть дитині? Прошу прийняти міри щодо очищення вулиць міста від безпритульних собак, які створюють пряму загрозу здоров'ю і життю мешканців міста!!!

Від 02.03.2017 р. № 39-п
Автору петиції «Очистити місто від бродячих собак»

Ємчура Н.В.
ел. адреса: Natalia.yemchura@gmail.com

На електронну петицію щодо очистки міста від бродячих собак виконавчий комітет Калуської міської ради повідомляє наступне.
На виконання Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження", з метою скорочення кількості безпритульних тварин, розпорядженням міського голови № 130-р від 18.05.2012 року в комунальному підприємстві "Екосервіс" Калуської міської ради створено дільницю по утриманню притулку для безпритульних тварин .
Для функціонування притулку відповідно до ветеринарно-санітарних вимог на підприємстві розроблено "Положення про притулок для тварин", яке погоджено Управлінням ветеринарної медицини в м. Калуші, головним державним санітарним лікарем Калуського району та затверджено міським головою.
З 01 березня 2016 року між Калуською міською радою, комунальним підприємством "Екосервіс" Калуської міської ради та Благодійним фондом "Дім Сірка" терміном на один рік підписаний Меморандум про співпрацю щодо скорочення кількості безпритульних тварин в м. Калуші шляхом етичного ставлення до них та регулювання їх чисельності гуманними та цивілізованими методами, який продовжено до 31 березня 2017 року .
Відповідно до Меморандуму в місті Калуші проводиться метод ВСП ( відлов, стерилізація, повернення).
Даний метод веде до зменшення популяції безпритульних собак, їх агресії в період сезонних гулянь, а також дані собаки вакцинуються від сказу.
Працівниками дільниці по утриманню притулку для безпритульних тварин постійно ведеться спостереження за безпритульними тваринами на території міста Калуша, а особливо на територіях навчальних закладів. Поряд з цим врегульовується чисельність безпритульних собак в неблагополучних пунктах нашого міста згідно чинного законодавства та інших нормативно – правових документів.
По мірі розвантаження притулку собаки відловлюються з вулиць.
За адресою вказаною в електронній петиції здійснено виїзд та відловлено двох безпритульних собак, яких розміщено в притулку для подальшої їх стерилізації.
Працівниками КП "Екосервіс" проведено обстеження даного мікрорайону де встановлено, що на даній вулиці кількість безпритульних тварин є регульованою, всі собаки простерилізовані і тому вони більше не принесуть приплід. Забрати когось із собак за даною адресою можливо лише тоді,якщо хтось із жителів притулку прилаштується в нову родину. На притулку для безпритульних тварин відсутні необхідні вільні вольєри і тому немає місця для розміщення стерилізованих собак. Відлову підлягають лише не стерилізовані собаки – (дівчатка), а ті які є бірковані вилову не підлягають.
Території наших навчальних закладів знаходяться під контролем, бригадою по відлову безпритульних тварин і надалі будуть здійснюватися виїзди, та буде проводитися відлов собак.

Заступник міського голови Наталія Табачук

Рекунов Ю.І.
6-61-17

ІНШІ

Петицію підписали 156 осіб з 150 необхідних.

Ємчура Наталія Василівна

13 січня 2017 р.