+ ще 204 громади!

Внаслідок виробничо-господарської діяльності ТОВ "Карпатнафтохім" та внаслідок аваріїї 12.01.2019, на підприємстві ТОВ "Карпатнафтохім," в межах міста Калуш, не було проведено жодних екологічних досліджень, з метою з'ясування впливу вказаної аварії на екологічну ситуацію в м.Калуші. Тому, вимагаємо встановлення датчиків вимірювання в межах міста з он-лайн моніторингом.

18.11.2019
70-п

Автору петиції «Встановлення датчиків вимірювання шкідливих викидів та он-лайн моніторинг в межах міста Калуша»
Мироненко Л.І.
umocka@ukr.net

Шановна Леся Іванівно!

На Ваше звернення у вигляді електронної петиції «Встановлення датчиків вимірювання шкідливих викидів та он-лайн моніторинг в межах міста Калуша» від 23 жовтня 2019 року, повідомляємо наступне.
Питання встановлення датчиків вимірювання шкідливих викидів та онлайн моніторингу якості атмосферного повітря у місті вивчається.
Так 12 листопада 2019 року начальник управління економічного розвитку міста Юрій Соколовський, заступник начальника управління економічного розвитку, депутат міської ради Юрій Тимків, начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, депутат міської ради Тарас Нижник, головний спеціаліст загального відділу Михайло Перегінець провели зустріч з представником компанії «Інтернет речей Україна», жителем міста Валерієм Гнатівим, під час якої досягнуто домовленості щодо надання цією компанією Калуській міській раді комерційної пропозиції про вартість встановлення та обслуговування датчиків онлайн моніторингу якості атмосферного повітря. Після вивчення пропозиції на розгляд сесії міської ради буде винесено питання про закладення в бюджеті міста на наступний рік коштів на придбання та обслуговування такої системи.
Слід також зауважити, що у 2018 році, в рамках програми Бюджет участі, одним з жителів міста було подано проект «Автоматичний дистанційний онлайн моніторинг якості атмосферного повітря та води в м.Калуші», вартість реалізації якого становила 399999,00 грн. За результатами голосування проект набрав 86 голосів жителів міста і зайняв останнє місце серед 9 (дев’яти) допущених до голосування великих проектів.

Міський голова Ігор Матвійчук

Т.Нижник
6-28-22

ЕКОЛОГІЯ

Петицію підписали 155 осіб з 150 необхідних.

МИРОНЕНКО ЛЕСЯ ІВАНІВНА

24 жовтня 2019 р.