Визнати котів - частиною екосистеми міста Херсон.

Одним з незмінних атрибутів міського життя є безпритульні коти. Голод, холод, людська жорстокість та знущання - кожного дня спіткають чотирилапих, що опиняються на вулиці. Такі коти та собаки викликають роздратування деяких мешканців міста, їх труять та калічать, замуровують у підвалах, викидають на смітники. Нажаль, наше місто також не є винятком цієї сумної статистики. Беручи до уваги досвід багатьох міст України, які визнали котів частиною екосистеми міста, необхідно і нам стати на захист котів, запезпечивши їм безпечне проживання у місті Херсон. Коти в містах жили і будуть жити, питання тільки у нашому ставленні до них. Щоб вуличні коти могли спокійно пережити зиму, грітися у підвалах без ризику бути замурованими, потрібно визнати котів частиною екосистеми міста та надати їм відповідний захист. Разом з цим потрібно приділити увагу гуманному регулюванню чисельності котів, їх стерилізаціі, а також вакцинації, реєстрації . Відповідним рішенням Херсонської міськоі ради проголосити котів повноправними співмешканцями, частиною екосистеми міста. Внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання прибудинкових територій, зробити відповідні доповнення до існуючих актів.

Вимога петиції

1)Визнати котів частиною екосистеми міста.

2) Рекомендувати обслуговуючим комунальним установам, ОСББ не створювати навмисних перешкод для виконання котами їх природніх функцій по знищенню гризунів. Запобігати ненавмисній та навмисній ізоляціі котів у підвальних приміщеннях, що унеможливлює вільний вихід тварин з місця перебування і позбавляє їх опіки волонтерів.

3)Запезпечити регулювання чисельності безпритульних котів шляхом стерилізаціі з обовязковою вакцинацією .

4)Забезпечити інформування громадян про відповідні положення закону України "Про жорстоке поводження з тваринами", проводити роз'яснювальну роботу з населенням про важливість котів в екосистемі міста.

5)Спільно з представниками громадських об'єднань, статутною метою яких є захист тварин ,вести контроль за дотриманням виконання усіх рішень міськоі ради, що стосується безпритульних тварин.

Шановна пані Юліє!

За результатами розгляду електронної петиції адресованої Херсонській міській раді від 08.02.2021 №ЕП-К-1, стосовно визнання котів частиною екосистеми міста Херсон, інформую про наступне.
Дана електронна петиція була опублікована та зібрала необхідну для подальшого розгляду на сесії міської ради кількість голосів.
Рішенням позачергової сесії міської ради VIII скликання від 10.03.2021 № 141 вирішено підтримати електронну петицію. Департаменту міського господарства міської ради доручено опрацювати заходи, передбачені у петиції та включити їх до проєкту Програми розвитку та реформування житлово-комунального господарства на 2021-2025 роки, для подальшого їхнього фінансування у разі затвердження.

В.о. керуючого справами
виконавчого комітету
міської ради, помічник
міського голови Максим КОНДРАТЕНКО

ЕКОЛОГІЯ

Петицію підписали 272 особи з 250 необхідних.

КОНОВАЛЬЧУК ЮЛІЯ ЮРІЇВНА

8 лютого 2021 р.