Комфортне перевезення пасажирів міським транспортом

На минулих громадських слуханнях у 2014 році пункт про покращення умов перевезення пасажирів був виключений за результатами голосування. Пропоную цього разу включити цей пункт до проекту рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради щодо підняття оплати за проїзд до 5 гривень у машрутних таксі та до 2,5 гривень у тролейбусах.
Під покращенням умов перевезення пасажирів мається на увазі:
- наявність сидячих місць для всіх пасажирів у транспорті;
- наявність умов для проїзду пасажирів маломобільної категорії та з особливими потребами (низька підлога в тролейбусах, окремі місця у "маршрутках" для перевезення дитячих візків чи перевезення пасажирів з особливими потребами ("візочників" тощо);
- наявність у транспортних засобах систем провітрювання та кондиціонування салону у літню пору року;
- наявність у транспортних засобах систем обігріву салону у зимню пору року;
- справність функціонування систем кондиціонування та обігріву у транспортних засобах;
- обов'язкове дотримання перевізниками інтервалів руху громадського транспорту на визначених маршрутах та кількості транспортних засобів на маршруті до 23-00 або цілодобово, якщо це передбачено заключеними угодами ;
- постійний контроль за станом перевезення пасажирів громадським траспортом з боку Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв'язку Херсонської міської ради (Вербицька А.А.), своєчасний розгляд скарг пасажирів на умови перевезення;
- розірвання угод із перевізником в разі недотримання умов комфортного перевезення пасажирів за наявності протягом року п'яти чи більше скарг від пасажирів до Управління, що були розглянуті на користь пасажирів.

Протокол № 39 від 08.02.2017
-з питань транспорту, дорожньої інфраструктури та зв’язку
3.1. Про розгляд електронної петиції « Комфортне перевезення пасажирів міським транспортом».
СЛУХАЛИ: Гладкого В.В. , який доповів із зазначеного питання.
ВИСТУПИЛИ: Устинов Є.О., який зазначив, що однозначно необхідно покращувати якість пасажирських перевезень, але слід пам’ятати, що в теперішніх економічних умовах уникнути подорожчання вартості проїзду неможливо. Запропонував, як один із варіантів виходу із ситуації, що склалася в місті із пасажирськими перевезеннями громадським транспортом, а саме відповідності ціни та якості, надати перевізникам час для усунення недоліків та покращення якості послуг що надаються, а у разі невиконання цих вимог у визначений термін, розривати з ними договори та залучати інших перевізників.
За результатами обговорення РЕКОМЕНДОВАНО:
1. Включити розгляд цього питання до порядку денного чергової сесії.
2. Управлінню транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку міської ради (Вербицька А.А.) підготувати відповідний проект рішення міської ради.
Голосували «за»- одноголосно
Відповідальний : Вербицька А.А.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 512 осіб з 250 необхідних.

Гладкий Владислав Вадимович

18 січня 2017 р.