Що до встановлення світлофору мікрорайон Ружична біля будинку побуту Хмельничанка

Уже неодноразово намагались проголосувати за дану петицію, але чомусь жодного разу вона не набрала потрібну кількість голосів. Даний пішохідний перехід потребує додаткового регулювання, а саме світлофора. На даний ділянці постійно виникають аварійні ситуації і неодноразово із потерпілими. Діти йдучи до школи, дорослі виходячи із транспорту, наражають себе на небезку. Щоб потрапити у відділення укр пошти також потрібно подолати цей "зловісний" перехід. Встановлене табло, яке показує швидкість на цій ділянці траси ніяким чином не допогає, тільки навпаки дає змогу недобросовісних водіям перевіряти на скільки швидкий їх транспортний засіб... Тому прошу підтримати дану петицію. Не будьте байдужими, від цього залежить здоров'я і навіть життя людей!

ХМЕЛЬНИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ
від 23.07.2020 року №565
Про розгляд електронної петиції «Щодо встановлення світлофору мікрорайон Ружична біля будинку побуту «Хмельничанка»
До виконавчого комітету міської ради надійшла електронна петиція «Щодо встановлення світлофору мікрорайон Ружична біля будинку побуту «Хмельничанка», яка розглянута та вивчена управлінням житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради.
Управлінням житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради встановлено, що на теперішній час на вул. Кам’янецькій, в районі перехрестя з вул. Старицького (навпроти будинку побуту «Хмельничанка») улаштовано нерегульований пішохідний перехід. Зазначений перехід позначений дорожніми знаками 5.35.1,2 «Пішохідний перехід» на щитах з жовтим світлоповертальним тлом та внутрішнім підсвічуванням, а також дорожньою розміткою 1.14.3 («зебра» червоно-білого кольору) з використанням пластику. Для покращення безпеки дорожнього руху в темну пору доби над переходом встановлено 2 спеціальні світлодіодні світильники. Крім того, тут встановлено електронне табло, на якому висвітлюється швидкість руху проїжджаючих транспортних засобів.
Водночас, за даними, отриманими в Хмельницькому відділі поліції ГУНП в Хмельницькій області, протягом останніх 7 років в районі цього пішохідного переходу мали місце 9 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких 10 особам завдано тілесні ушкодження. Серед травмованих - 3 пішоходи.
Ситуацію, що склалась, можна покращити за рахунок встановлення на зазначеному пішохідному переході світлофорного об’єкту із пішохідним визивним пристроєм.
На підставі вищевикладеного, враховуючи пропозицію управління житлово- комунального господарства, відповідно до рішення четвертої сесії міської ради від 27.01.2016 року №6 «Про внесення змін до статуту територіальної громади міста Хмельницького та затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Хмельницькій міській, раді», керуючись Законом «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про дорожній рух», виконавчий комітет міської ради
ВИРІШИВ:
1. Підтримати електронну петицію «Щодо встановлення світлофору мікрорайон Ружична біля будинку побуту «Хмельничанка».
2. Управлінню житлово-комунального господарства (В. Новачок) при підготовці бюджету міста Хмельницького на 2021 рік надати пропозиції фінансовому управлінню (С. Ямчук) щодо фінансування розробки проектно-кошторисної документації та проведення робіт із капітального ремонту - установлення світлофорного об’єкту із пішохідним визивним
пристроєм на вул. Кам’янецькій, на пішохідному переході в районі перехрестя з вул. Старицького.
3. Направити відповідь про результати розгляду електронної петиції автору електронної петиції.
4. Оприлюднити інформацію про результати розгляду електронної петиції на офіційному сайті Хмельницької міської ради.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Нестерука А. М.
Міський голова О. СИМЧИШИН

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 505 осіб з 500 необхідних.

Мантачка Максим Анатолійович

13 березня 2020 р.