Зняти з розгляду питання продажу частини площі Свободи (перехрестя проспекту Миру та вулиці Свободи) та ніколи до нього не повертатись

Хто із хмельничан не знає площу на перетині вулиці Свободи та проспекту Миру, яка тепер має назву площа Свободи? На ній розташований гарний, дуже популярний дитячий майданчик, посеред якого є споруда кафетерію. Завжди стає радісно на душі, коли бачиш там усміхнених та веселих дітей. Цей дитячий майданчик за своїм розташуванням входить до площі Свободи, територія якої відноситься до земель загального користування на території нашого міста.

Але схоже на те, що депутати Хмельницької міської ради втратили останні краплі совісті. Переступаючи через заборону чинного законодавства України, вони підготували проєкт рішення міської ради, яким збираються дозволити продаж власникам кафетерію земельної ділянки, на якій він розташований. Іншими словами, депутати подібним рішенням збираються вкрасти у всіх хмельничан частину площі Свободи. А далі недалеко до будівництва на дитячому майданчику житлового будинку або чергового торговельного центру. Чи можливо власники кафе задумали розширення свого закладу на декілька поверхів вверх?

Сором та й годі!!!

Стаття 83 Земельного кодексу України визначає перелік земель комунальної власності, що не можуть передаватись у приватну власність. До таких земель, у тому числі віднесені майдани, вулиці, проїзди, шляхи, набережні, пляжі, парки, сквери, бульвари. Отже, ці території на рівних правах є власністю усіх хмельничан, від малого до великого.

Вимагаємо зняти з розгляду та ніколи у майбутньому не повертатись до розгляду проєкту рішення міської ради, яким передбачається продаж земельної ділянки площею 410 квадратних метри по вул. Свободи, 1а.

А депутатам нагадуємо: усі землі, що зазначені у частині 4 статті 83 Земельного кодексу України, є землями для загального користування усіма хмельничанами і ви не маєте ніякого права передавати їх нікому та у будь-який спосіб у приватну власність.

Запамʼятайте це раз і назавжди!!!

Хмельничани, підтримайте петицію щоб ми разом показали, що подібні ініціативи в стінах Хмельницької міської ради – це ганьба!

Сьогодні частина площі Свободи стала апетитною для депутатів, а завтра і Майдан Незалежності може впасти в око обранців народу!

Вимагаємо забути за продаж частини площі Свободи!

ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Станом на 29 жовтня петицію підписали 148 осіб з 500 необхідних.

Береза Альона Анатоліївна

13 серпня 2020 р.

До кінця збору підписів залишилось: