Відкрити автобусний маршрут до "Трьох ведмедів"

Добудувати вул. Лісогринівецьку: з'єднати її з вул. Старокостянтинівське Шосе і відкрити новий автобусний маршрут, який би охоплював нові житлові масиви.
Варіант маршруту:
Катіон - Центр - вул. М. Рибалко - кінцева тролейбуса на вул. П. Мирного - ТЦ "Агора" - вул. Кармелюка - ресторан "Три ведмеді" - вул. Старокостянтинівське Шосе - Перший Парковий - ТЕМП - Пр. Миру - вул. М. Рибалко - Центр - Катіон. Схему маршруту додаю.
Також відкрити маршрут Раково - Залізничний вокзал - ТЕМП - Старокостянтинівське Шосе - Перший Парковий - вул. Лісогринівецька - ресторан "Три ведмеді" - вул. Кармелюка - ТЦ "Агора" - кінцева тролейбуса на П. Мирного - вул. М. Рибалко - Пр. Миру - ТЕМП - Залізничний вокзал - Раково.

На виконання п. 4.5. «Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Хмельницькій міській раді», затвердженого рішенням сесії Хмельницької міської ради від 27.01.2016 року, управлінням транспорту та зв’язку розглянуто та взято до уваги електронну петицію «Відкрити автобусний маршрут до “Трьох ведмедів”».
За результатами розгляду повідомляємо, що висунута пропозиція є слушною та заслуговує на увагу. Відкриття автобусного маршруту здійснюється на підставі наказу Міністерства транспорту та зв’язку від 15.07.2013 № 480 «Про затвердження Порядку організації перевезень пасажирів та багажу автомобільним транспортом» (далі - Порядок).
Відповідно до п. 2.11. Порядку, перед відкриттям міського, приміського, міжміського внутрішньо-обласного та міжобласного автобусних маршрутів, відповідний організатор перевезень створює комісію за участю представників Укртрансінспекції (її територіальних органів), Державтоінспекції, відповідних дорожньо-експлуатаційних організацій (за згодою). Комісія здійснює обстеження доріг та дорожніх об’єктів, на підставі якого складає акт про готовність автобусного маршруту до відкриття із зазначенням дати його відкриття і здійснення пробного рейсу за участю представника відповідного організатора пасажирських перевезень.
Згідно з п. 2.12. Порядку, обстеження доріг та дорожніх об’єктів проводиться з метою визначення відповідності стану, типу покриття і ширини проїзної частини дороги та узбіч, горизонтальних і вертикальних радіусів кривих, поздовжніх ухилів, видимості та облаштування доріг, а також залізничних переїздів вимогам Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 1994 року № 198, ДСТУ 3587-97 "Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці та залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану". Наразі, у запропонованих в петиції напрямках відсутнє належне асфальтове покриття дороги.
Тому, станом на сьогоднішній день, вже замовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво вул. Лісогринівецької.
Крім цього, аналогічну документацію виготовлено на капітальний ремонт дороги вул. Кармелюка (з відновленням водовідведення). Вартість виконання робіт, відповідно до кошторисного розрахунку, становить 11286,34 тис. грн. Питання щодо капітального ремонту дороги на вул. Кармелюка (з відновленням водовідведення) буде розглянуто додатково при коригуванні показників міського бюджету.
В підсумку, після завершення робіт з будівництва та ремонту вказаних вулиць, управлінням транспорту та зв’язку буде проведено роботу щодо розроблення та погодження паспортів нових маршрутів для забезпечення мешканців вул. Лісогринівецької та вул. Кармелюка громадським транспортом.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 523 особи з 500 необхідних.

Волошин Остап Вікторович

28 січня 2016 р.